Tuesday , April 23 2024

Băiețel de 4 ani din Ucraina, sărbătorit împreună cu alți 43 de copilași din tabăra de refugiați instalată la Rădăuți

Din cei aproape o sută de cetățeni ucraineni care sunt cazați în tabăra mobilă de refugiați instalată în zona stadionului din municipiul Rădăuți, 44 sunt copii.
Copii fugiți din calea războiului, majoritatea doar cu unul dintre părinți, cu mama, iar câțiva doar cu o bunică.
”Mulți dintre ei au ceva „vechime” în tabăra mobilă. Îi știu pe pompieri, cunosc toate ungherele și locurile de joacă, s-au familiarizat cu zona. Nu știm dacă se simt ca acasă, deși facem tot ce ne stă în putință să le oferim condițiile necesare. Dar știm că cei mici fac față mai bine acestei situații. Iar atunci când reușim să îi facem să zâmbească, la rândul lor, transmit un crâmpei de liniște sufletească și părinților”, spun pompierii suceveni.
Miercuri a fost ziua lui Valentin, unul dintre micuții adăpostiți în tabără. A fost un alt moment propice pentru o surpriză făcută celor mici, iar pompierii militari, împreună cu voluntarii de la „Salvați Copiii”, au pregătit momentul. Toți copiii din tabără au fost invitați să sărbătorească, alături de Valentin, împlinirea celor 4 anișori de viață. Au cântat „La mulți ani!”, au servit câte o felie de tort, s-au jucat și, cel mai important, au zâmbit.
La Mulți Ani Sănătoși, Valentin!
З днем народження, дорогий Валентине!, au transmis pompierii ISU Suceava.

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …