Friday , March 1 2024

Băietan de 17 ani din Vicovu de Sus, băgat în arest pentru furturi și conducere fără permis

Joi, 17 martie,  polițiștii din Vicovu de Sus au efectuat două percheziții domiciliare la imobilele unde locuiește M. T. D., de 17 ani, din Vicovu de Sus, acesta fiind suspectat de comiterea mai multor furturi.

În baza probatoriului existent, a perchezițiilor domiciliare efectuate și a audierilor martorilor s-a reușit probarea activității infracționale a lui M. T. D., în vârstă de 17 ani, constând în următoarelor infracțiuni:

– „furt calificat”, constând în aceea că, la 01.03.2022, în jurul orei 21.50, aflându-se în fața restaurantului „Spartan” din orașul Vicovu de Sus, i-a sustras  lui Z. L., din comuna Horodnic de Sus, suma de 200 de euro, pe care bărbatul respectiv avea intenția să i-o înmâneze pentru a fi schimbată în lei, iar din buzunarul pantalonilor suma de 800 de lei.

„furt calificat”, și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, constând în aceea că în noaptea de 04 martie 2022, în jurul orei 03:05, a pătruns fără drept într-o încăpere ce aparține S.C. Stinor Prod Com S.R.L., de unde a sustras un telefon mobil și cheia de contact de la un autoturism  marca Audi A4, după care a condus autoturismul până în comuna Volovăt, fără a poseda permis de conducere, intenționând să-l ofere spre unei persoane, acțiune ce nu și-a produs efectul.

–  „furt” și „distrugere” constând în aceea că, la 11.03.2022, în jurul orei 09.30, însoțit de către două persoane, s-a deplasat cu auto marca VW LT, în comuna Horodnic de Jos, la stația peco „RO OSCAR ”, unde, după ce au distrus geamul unui autoturismul marca AUDI A6, l-a sustras și l-a dus în depozitul SC ROTMAC SRL, pentru a-l da la fier vechi, unde în urma activităților de manipulare a autoturismului marca Audi A6, pentru a fi cântărit, au fost produse alte distrugeri la nivelul caroseriei, cauzându-i persoanei vătămate, B. V.-A. din orașul Vicovu de Sus, un prejudiciu de aproximativ 2.600 Euro.

Tânărul de 17 ani a fost dus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde a fost audiat în calitate de suspect, el recunoscând faptele comise.

După audiere a fost dispusă prin ordonanță reținerea sa pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 17.03.2022, orele 16.00, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispuneri unei măsuri preventive. (O.S.)

 

Vezi si

Băută, o femeie din Frătăuți a căzut de pe bicicletă și a ajuns în stare gravă la spital

Joi seara, la orele 18:10, Poliția Rădăuți a fost sesizată prin 112, că pe DJ …