Sunday , February 5 2023

Băiatul  lovit de tren la Vatra Dornei, supus unei noi intervenţii chirurgicale, de 24 de ore. ”Starea lui generală este foarte bună”

Adolescentul de 15 ani lovit de tren la Vatra Dornei, căruia i-a fost replantată gamba stângă, a fost supus unor noi intervenţii pentru reconstrucţie funcţională, acoperire parţială a defectelor cutanate şi toaletă chirurgicală, întreaga procedură durând 24 de ore.

”24 de ore si 15 minute a durat operaţia prin care s-a reluat toaleta chirurgicală a membrului replantat şi s-a efectuat reconstrucţia funcţională a lojei musculare posterioare a gambei printr-un transfer musculotendinos inervat motor, neurotizarea lojei musculare externe, acoperirea (parţială) a defectelor cutanate cu un lambou fasciocutanat inervat senzitiv. Ambele transferuri de ţesuturi s-au efectuat prin tehnici microchirurgicale”, a declarat pentru News.ro medicul Sidonia Susanu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă şi coordonatorul secţiei de chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Medicul a precizat că intervenţia a început sâmbătă la ora 10 şi s-a încheiat duminică la 10.15. ”Imediat postoperator copilul a fost detubat, starea lui generală este foarte bună”, a precizat Sidonia Susanu.

Reamintim că băiatul de 15 ani a fost supus pe 18 ianuarie unei intervenții complexe, în urma căreia medicii de la Spitalul ”Sfânta Maria” din Iași au reușit  să-i replanteze gamba stângă.

„Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stângă – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga – echipa de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrică și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală -echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat  atunci dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale.

Băiatul a fost adus în 17 ianuarie cu elicopterul SMURD Iaşi, după ce a fost lovit de tren în apropierea gării Vatra Dornei  Băi şi i-a fost amputat un picior. (O.S.)

 

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …