Wednesday , November 30 2022

Băiatul de la Casa privată de copii din Broşteni a fost operat într-un spital din Bucureşti

copil_ambulanta_20651100

Chiar dacă părinţii au divorţat cu mult timp în urmă, aceştia au fost împreună la Bucureşti pentru a-şi da acordul în privinţa intervenţiei chirurgicale. Băiatul mai are un frate mai mare instituţionalizat la acest centru. Acasă, într-un sat din judeţul Botoşani, locuieşte mama cu încă patru copii . După o săptămână de anchetă, cei de la DGASPC Suceava nu au reuşit să desluşească în ce circumstanţe s-a accidentat copilul. Medicii bucureşteni sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de recuperare

Copilul în vâstă de 11 ani, folosit la muncile agricole de către un angajat al centrului în care era instituţionalizat, care a ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Bucureşti. Acest lucru s-a întâmplat după ce copilul a mai trecut prin trei unităţi spitaliceşti de la accident şi anume pe la Spitalul Vatra Dornei, Spitalul Judeţean Suceava şi Clinica de Neurologie Iaşi. Totul s-a petrecut în după-amiaza de joi, 23 octombrie, când un grup de elevi de la Casa de Copii “Pâinea Vieţii” din oraşul Broşteni a fost luat de către o angajată, Cristina Ionescu, acasă la ea, unde i-a pus să culeagă nuci. Se pare că s-a rupt o creangă a unui copac, iar A. V. a căzut de la o înălţime de aproximativ doi metri, lovitura fiind atât de puternică încât copilul nu a mai putut să se mişte, rămânând ţintuit la pământ. S-a solicitat la numărul unic de urgenţă 112, un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care a ajuns în Broşteni şi a luat băiatul. Cu nişte dureri cumplite acesta a povestit ce s-a întâmplat şi cu lacrimi în ochi tot întreba personalul medical dacă se va face bine, repetând că nu-şi mai simte picioarele. Din declaraţiile personalului de pe Ambulanţă a reieşit că starea minorului a fost agravată de către cei care se aflau de faţă în momentul producerii tragediei, pentru că l-au mutat din locul în care căzuse iniţial, producându-i mai multe leziuni.
Copilul provine dintr-o familie dezorganizată din judeţul Botoşani, fiind instituţionalizat la Centrul din Broşteni împreună cu fratele său mai mare, în vârstă de 12 ani. Acasă, într-un sat din judeţul Botoşani locuieşte mama cu încă patru copii, proveniţi din două relaţii. Deşi părinţii băiatului nu şi-au vorbit de mult timp, se pare că această tragedie i-a adus împreună, aceştia călătorind împreună spre Bucureşti unde şi-au dat acordul în privinţa intervenţiei chirurgicale la care a fost supus băiatul lor. Medicii bucureşteni sunt rezervaţi în ceea ce priveşte şansele băiatului de a mai merge vreodată, iar din declaraţiile acestora a reieşit că perioada de recuperare va fi una lungă şi anevoioasă.
După o săptămână de anchetă, cei de la DGASPC Suceava nu au reuşit să desluşească în ce circumstanţe s-a accidentat copilul şi care este statutul acestui centru privat din Broşteni. “Ancheta încă este în desfăşurare, luăm pe rând dosarul fiecărui copil, sunt copii din mai multe judeţe şi trebuie să anunţăm Direcţiile de Protecţie a Copilului din fiecare judeţ în parte”, am aflat de la Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Suceava. La Casa de Copii “Pâinea Vieţii” din Broşteni se desfăşoară o anchetă şi din partea reprezentanţilor Inspecţiei Sociale. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …