Friday , October 7 2022

Băiatul de 17 ani care a omorât cu șase lovituri de cuțit un tânăr de 24 de ani pentru că nu i-a plăcut cum i-a oferit o brichetă a fost trimis în judecată

La sfârșitul lunii iunie, Mihai Gabriel M., un tânăr de 17 ani din Liteni, beat, s-a arătat deranjat de faptul că un bărbat de 24 de ani căruia i-a cerut un foc i-a aruncat peste masă o brichetă. A luat de la un amic un cuțit, l-a urmărit pe cel care-l “enervase” și i-a aplicat șase lovituri de cuțit. Victima a mai reușit să se refugieze într-o curte, însă din cauza sângerării abundente a murit în scurt timp. Cuțitarul a fost prins imediat, arestat și a fost trimis acum în judecată, alături de amicul de la care luase arma 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Gabriel M. (17 ani) pentru comiterea infracțiunii de omor. În același dosar a mai fost trimis în judecată un alt minor de 17 ani pentru port fără drept de obiecte periculoase.

Anchetatorii au stabilit că în după amiaza zilei de 29 iunie 2019, după ce în prealabil cei doi minori au consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice (bere și votcă), au hotărât să se deplaseze din localitatea rurală de domiciliu, în orașul Liteni, cu scopul de a socializa și a consuma din nou băuturi alcoolice la un local din oraș.

Ajunși pe terasa localului, cei doi s-au așezat la o masă și au comandat câte o bere. La un moment dat, lângă masa acestora s-a așezat victima, Mihai Iurea în vârstă de 24 de ani, care se întorcea acasă de la serviciu și care s-a oprit să bea o bere la localul respectiv.

Mihai Gabriel M. i-a cerut tânărului un foc, o brichetă, pentru a-și aprinde o țigară, iar Iurea i-a aruncat ostentativ acestuia bricheta pe masă, lucru care l-a deranjat pe adolescentul de 17 ani. Aflat într-o avansată stare de ebrietate, Mihai Gabriel M. s-a ridicat de la masă și s-a îndreptat în direcția lui Iurea, încercând să-l lovească, însă a fost oprit și temperat de către amicul său.

Nu după mult timp, pentru a evita orice fel de discuții și o eventuală altercație fizică pe care este evident că nu și-o dorea, tânărul de 24 de ani s-a ridicat de la masă și s-a deplasat pe jos în direcția locuinței sale.

Mihai Gabriel M. a pornit în urmărirea lui Iurea, nu înainte însă de a-i cere prietenului său de pahar cuțitul tip briceag pe care acesta din urmă îl purta asupra sa și despre care inculpatul avea cunoștință.

În momentele imediat următoare, în parcarea situată în imediata apropiere a localului, Mihai Gabriel M. l-a ajuns din urmă pe Iurea, a avut loc un schimb de replici, moment în care acesta din urmă l-a îndepărtat, împingându-l pe minor pentru a-și asigura scăparea. La fața locului a apărut și al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său.

Mihai Gabriel M. a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuțitul și i-a aplicat un număr de șase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate „în fugă”, în condițiile în care victima încerca să scape.

Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă și a decedat pe treptele de acces ale locuinței.

„Potrivit raportului de medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat șocului hemoragic cu hemotorax masiv instalat ca urmare a secțiunii ventriculului stâng, prin plăgi tăiate penetrante transfixiante. Leziunile s-au putut produce prin  loviri active cu un corp înțepător tăietor (cuțit). Loviturile au fost aplicate din poziții diferite: anterioară, laterală stânga și posterioară”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Suceava – Serviciul Investigații Criminale.

Dosarul a fost înaintat, spre soluționare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (O.S.)

 

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …