Saturday , December 9 2023

Băiat de 20 de ani băgat în arest pentru că, beat și fără permis, a distrus un gard cu mașina unui prieten

Un tânăr de 20 de ani, fără permis și aflat sub influența alcoolului, a intrat duminică cu mașina unui prieten, pe care o conducea, într-un gard la Botoș, comuna Ciocănești. El a fost reținut pentru 24 de ore.

Un echipaj de poliție din cadrul  Secției de Poliție Rurală, nr. 15 Vatra Dornei, care se afla în serviciul de patrulare, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a constatat că pe DN 18, în satul Botoș, autoturismul VW Polo a acroșat și a distrus un gard.

Lângă autoturism se aflau Ionel H. și Ștefănel C., care au precizat că autoturismul îi aparține lui Ștefănel C., de 19 ani, din Ciocănești, însă a fost încredințat, pentru a-l conduce, lui Ionel H., de 20 de ani, care era la volan în momentul producerii accidentului.

În urma verificării în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat faptul că tânărul de 20 de ani  nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. Mai mult, acesta a fost testat atât cu aparatul etilometru, iar rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost negativ.

Proprietarul mașinii a declarat că i-a încredințat-o amicului său pentru a o conduce, deși știa faptul că acesta din urmă nu posedă permis de conducere.

Șoferul autoturismului a fost condus la Spitalul Municipal Vatra Dornei, în vederea prelevării de probe biologice.

Ambii tineri s-au ales cu dosare penale, proprietarul mașinii pentru „încredințarea unui vehicul spre a fi condus unei persoane care nu posedă permis”, iar autorul accidentului pentru „conducere fără permis” și „conducere sub influența alcoolului”, el fiind reținut 24 de ore în arestul I.P.J. Suceava.

Vezi si

„Fii bun, nu doar de Crăciun”, iar Iulius Mall te premiază!

La Iulius Mall Suceava ai parte de o întreagă experiență senzorială, în special în această …