Tuesday , July 23 2024

Băiat de 12 ani din Suceava, operat cu succes pe creier la Iași, după ce i-a fost depistată o tumoră de şapte centimetri

Un copil de doar 12 ani din județul Suceava a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 7 cm, iar viața lui era în pericol. După un transfer de urgență de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Anton a primit o șansă la o viață nouă.

Echipa medicală, condusă de Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a realizat cu succes o operație revoluționară în semiîntuneric, folosind o substanță inovatoare – acidul 5-aminolevulinic (5-ALA). Această procedură de ultimă generație, efectuată pentru a doua oară în România, la Iași – la un copil, a permis identificarea și protejarea țesutului cerebral sănătos, oferindu-i lui Anton șansa de a trăi.

Operaţia a decurs bine, fiind considerată de medici drept “un succes“.

“Am reușit să aducem bucurie în sufletele părinților lui Anton și să salvăm viața acestui mic erou. Când vorbim de copii, există o implicare emoțională, pentru că responsabilitatea se triplează față de un adult, având în vedere că este la început de drum și de ceea ce faci în sala de operație poate să depindă viitorul acestuia. Există o doză de responsabilitate și de încărcare emoțională mult mai mare, mai ales în situația în care mulți dintre noi avem și noi copii. Suntem doar simpli oameni care facem ceea ce am învățat să facem și ne pregătim în fiecare zi pentru astfel de situații”, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. (O.S.)

 

Vezi si

Șoldan: Proiectul de decolmatare a lacului de suprafață Solca și securizarea barajului, o investiție tărăgănată de 20 de ani, a intrat în linie dreaptă

  Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a anunțat, luni seara, că proiectul …