Thursday , July 25 2024

Bacalaureatul a fost promovat de 79% dintre candidați. Nicio medie de 10, iar cel mai bun rezultat – media 9,98, vine de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”

Rezultatele inițiale la examenul național de Bacalaureat 2024 au fost publicate de Ministerul Educației luni, la ora 11.30. Rata de promovare la nivelul județului Suceava este 79,07%. Au fost 4.936 candidați prezenți la toate probele, dintre care au promovat 3.903.

Nu există nicio medie de 10, cel mai bun rezultat fiind al unui absolvent de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava – 9,98. Sunt 12 medii peste 9,9, dintre care trei de la ”Pedagogic”, trei de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava și câte una de la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” Vicovu de Sus și Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava. În total, sunt 1.181 de elevi cu medii peste 9, adică circa o treime din totalul promovaților.

Anul trecut au promovat, în faza inițială, 75,1% dintre candidații care au susținut examenul și nu s-a acordat nicio medie de 10, nota cea mai mare fiind 9,96. În urma soluționării contestațiilor, rata de absolvire a crescut la 77,42% și au fost înregistrate două medii de 10, ambele la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Contestațiile pot fi depuse sau transmise luni, până la ora 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună sau să transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi comunicate în data de 12 iulie. Pentru a fi declarat promovat la acest examen, un absolvent de liceu trebuie să aibă recunoscute/ echivalate toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și minimum media 6 la probele scrise. (O. N.)

Vezi si

Dinos and Sea Monsters: expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici, în parcarea Iulius Mall Suceava

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite în parcarea Iulius Mall, prin intermediul …