Thursday , July 25 2024

BACALAUREAT. Un candidat eliminat de la proba la Geografie și 110 absenți la Proba la alegere a profilului și specializării

Proba la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de Bacalaureat 2024 a avut loc joi. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, au fost prezenți 4.854 de candidați, dintr-un total de 4.965 înscriși pentru a susține proba. Astfel, au absentat 110 candidați, iar un candidat de la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni, care susținea proba la Geografie, a fost eliminat, după ce a fost prins cu telefonul asupra sa.

Evaluarea probelor scrise va fi digitalizată. Lucrările au fost scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți. Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți.

Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alte județe decât județul din care provin candidații.

Rezultatele la probele scrise vor fi afișate pe 8 iulie, până la ora 12:00, iar contestațiile vor putea fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00. Afișarea rezultatelor finale se va face pe 12 iulie. (O. N.)

 

Vezi si

Dinos and Sea Monsters: expoziție de animale marine gigant și dinozauri animatronici, în parcarea Iulius Mall Suceava

O parte dintre misterele erei mezozoice pot fi descoperite în parcarea Iulius Mall, prin intermediul …