Friday , December 8 2023

Bacalaureat: Un absolvent al Colegiului Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret a fost eliminat de la proba scrisă la Limba română pentru că avea asupra lui telefonul mobil

97,7 % din totalul candidaților suceveni înscriși au participat luni la prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat 2022, cea la Limba și literatura română. Următoarea probă din cadrul examenului național de Bacalaureat 2022 va avea loc marți, 21 iunie – proba obligatorie a profilului. Miercuri, 22 iunie, candidații vor susține proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 23 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie.

La prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat 2022, cea la Limba și literatura română, au fost prezenți 4.590 de candidați din județul Suceava, reprezentând 97,7 % din totalul candidaților înscriși la probă. Proba s-a desfășurat luni, în 15 centre de examen.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a transmis că a fost eliminat un candidat, dintr-o promoție anterioară, de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (subcomisie a Centrului de examen Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți), pentru tentativă de fraudă. Acesta avea asupra sa telefonul mobil și nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Următoarea probă din cadrul examenului național de Bacalaureat 2022 va avea loc marți, 21 iunie – proba obligatorie a profilului. Miercuri, 22 iunie, candidații vor susține proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 23 iunie, proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Scintigraf modern, în valoare de 450.000 de euro, la Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava

Laboratorul de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava (SCJU) a fost dotat cu …