Thursday , July 7 2022

UPDATE- BAC 2019. Ce subiecte au primit elevii azi la proba de Limba si literatura romana

Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie, a început astăzi, 1 iulie, cu testul la Limba şi literatura română. Genul liric este subiectul de la argumentare, la Real Bacovia/Blaga, la Uman Arghezi/Barbu.

Eseu pe baza unui text al poeților George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real și eseu pe baza unui text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu a fost unul dintre subiectele de la proba de limba română a bacalaureatului.

Elevii care au susținut luni proba de limba română a examenului de bacalaureat au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real și Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs și exerciții la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …