Saturday , December 3 2022

Azi se mută Piața Mică pe terenul din spatele Kaufland

Amenajarea terenului respectiv închiriat de Primărie pentru mutarea chioșcurilor și tarabelor din Piața Mică a început în primele zile ale lui octombrie. Primarul a anunțat, ieri, că lucrările s-au finalizat și că după mutarea tarabelor și chioșcu­rilor vor putea fi demarate lucrările propriu – zise de mo­­der­­nizare a pieței agroalimentare din cartierul George Enescu

Astăzi se mută tarabele și chioșcurile din Piața Mică a Sucevei pe terenul din spatele hipermarketului Kaufland. În conferința de presă săptămânală de ieri, 23 octombrie, primarul Ion Lungu a anunțat că odată fina­lizate lucrările de amenajare a terenului res­pectiv se va muta piața și, în acest fel, vor pu­tea demara și lucrările pentru moder­ni­zarea acestui obiectiv.

Pe terenul din spatele Kaufland Suceava, din apropierea Pieței Mici, amenajarea noii platforme pe care se vor muta comercianții a început în primele zile ale lui octombrie. Asta deoarece pe toată perioada lucrărilor la parcarea subterană și la noile compartimentări care au fost prevăzute în proiectul de modernizare la piața mică, respectivii comercianți vor putea să-și desfacă produsele în zona noua amenajată și închiriată de municipalitate în baza unei hotărâri a Consiliului Local. Astfel, Primăria Suceava achită SC Complex Zimbru SRL 107.100 euro pe an pentru închirierea a 1.500 mp., contractul de închiriere fiind încheiat pentru o perioadă de 2 ani. Terenul respectiv este amenajat, pavat și racordat la rețeaua de apă și canalizare, varianta fiind aleasă deoarece municipalitatea suceveană nu are teren liber de sarcini.

Lucrările de modernizare de la Piața Mică au fost scoase la licitație de Primărie iar singura ofertă depusă a fost cea a asocierii firmelor sucevene SUCT, Loial Impex și Don Proiect. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 10,25 milioane lei. Viitoarea parcare subterană urmează să aibă circa 70 locuri de parcare pentru autotu­risme, cu acces auto și pietonal dinspre Aleea Saturn și acces pietonal dinspre Aleea Comercianților.

Miercuri dimineață, 9 octombrie, a fost semnat contractul pentru „Construire hala cu parcare subterană pentru Piața agroalimentară „George Enescu” dintre Primărie și firmele care au câștigat licitația pentru pro­iectare si executie, respectiv asocierea societăților sucevene SC SUCT SA, SC Loial Impex și SC Don Proiect SRL, valoarea de adjudecare a licitației fiind 10.248.463 lei fără TVA. Primarul Ion Lungu a anunțat la acea dată, în conferința săptămânală de presă, că deși termenul de realizare a investiției este de 24 de luni, la discuțiile cu reprezentanții firmelor susmenționate s-a avansat posibilitatea ca lucrările să fie fina­lizate chiar și într-un an de zile. (D.P.)

 

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …