Sunday , October 2 2022

Azi se decide cine va conduce cel mai mare spital din județ

Candidații pentru postul de manager al Spitalului Județean Suceava sunt medicul cardiolog Alexandru Calancea, actualul manager interimar și avocatul Traian Andronachi, fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți. Candidații își vor susține public, azi, proiectele de management n pe data de 12 august vor fi afișate rezultatele finale.  

Luni se va decide cine va conduce în următorii ani, Spitalul Județean Suceava, cea mai mare unitate spitalicească din județ. Concursul pentru postul de manager va avea loc începând cu orele 11.00, când candidații își vor susține public proiectele de management, urmând ca marți, pe 9 august să fie afișate rezultatele. Eventualele contestații se pot face până pe 10 august, pe 11 august, acestea vor fi analizate, iar pe data de 12 august vor fi afișate rezultatele finale.

Alexandru Calancea, medic, manager, Obiectiv
Medicul Alexandru Calancea

Pentru șefia spitalului sucevean, vor concura actualul manager interimar, medicul Alexandru Calancea și fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuți, avocatul Traian Andronachi.

Avocatul Traian Andronachi

Candidații la concursul de manager al Spitalului Județean trebuie să fie absolvenți de medicină, economiști sau juriști, care au absolvit cursuri de management și care au minimum doi ani vechime în posturi cu studii universitare de lungă durată. Dosarul acestora de înscriere conține și declarații pe propria răspundere că n-au colaborat cu Securitatea înainte de 1989, și că proiectul de management este conceput și realizat integral de cel care îl susține. O altă condiție importantă pentru participarea la concursul de manager a fost ceea ca în ultimii trei să nu fi fost în stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

La ședința de luni, vor putea participa și cetățeni interesați de ceea ce se întâmplă la spitalul sucevean, cu condiția să își fi anunțat prezența până pe data de 6 august pe adresa de mail  [email protected].

Din comisia de examen fac parte doctorul Mihai Melinte, managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie ”Prof. dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca și conf. univ. dr. Andrei Ştefan Neștian, director în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din comisia care va soluționa eventualele contestații, face parte și conf. univ. Florentina Ligia Furtunescu, care predă Disciplina de Sănătate Publică și Management din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, și este prorector pentru strategie instituțională, evaluare academică și calitate și coordonator de module de formare universitară și postuniversitară în domeniul sănătății publice și al managementului serviciilor de sănătate. Tot din comisia de contestații va face parte și doctorul Liviu Stafie, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași, medic primar sănătate publică și management sanitar. (C. R.)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …