Sunday , October 2 2022

Azi se afișează rezultatele finale la Evaluarea Națională, iar de luni absolvenții clasei a VIII-a pot completa opțiunile pentru admiterea la liceu

Notele și mediile finale la Evaluare Națională 2022, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate de Ministerul Educației în cursul zilei de azi. Această medie contează în proporție de 80% pentru admiterea la liceu, care începe săptămâna viitoare, când absolvenții de gimnaziu vor completa opțiunile în fișele de înscriere, însoțiți de părinți și asistați de diriginți. Opțiunile candidaților vor putea fi completate la sediul unității de învățământ sau în format online, în perioada 4-11 iulie.

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a înregistrat 601 contestații în urma afișării rezultatelor inițiale la Evaluarea Națională 2022, dintre care 372 au vizat notele obținute la Limba română, iar alte 229 pe cele de la Matematică.

Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023 va avea loc în data de 14 iulie.

Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.

După repartizarea computerizată, în perioada 15 – 20 iulie, va avea loc depunerea dosarelor de înscriere la liceele la care candidații au fost repartizați. În data de 20 iulie unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. În zilele de 21, 22 și 25 iulie vor fi rezolvate de către comisia de admitere județeană situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. (O. N.)

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …