Friday , December 9 2022

Azi încep înscrierile pentru Admiterea la USV. Peste 5.000 de locuri bugetate și cu taxă sunt disponibile

Si în acest an, candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locațiile din campus, cât și on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă n  înscrierile se vor desfășura în perioada 12-16 iulie, pentru specializările unde există probe, și 12-20 iulie, pentru cele fără probe de concurs. Probele de concurs vor fi susținute de către candidați în zilele de 19 și 20 iulie, iar în perioada 22-29 iulie se vor face înmatriculările. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 30 iulie n cifra de școlarizare a USV pentru anul universitar 2021-2022 cuprinde 2.910 de locuri la programele de licență zi, 435 de locuri la licență ID și 1.523 locuri la programele de masterat 

Admiterea 2021 la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) începe azi, o dată cu etapa înscrierilor, care se vor desfășura în perioada 12-16 iulie, pentru specializările unde există probe, și 12-20 iulie, pentru cele fără probe de concurs. Probele de concurs vor fi susținute de către candidați în zilele de 19 și 20 iulie, iar în perioada 22-29 iulie se vor face înmatriculările. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 30 iulie. și în acest an, candidații au posibilitatea de a se înscrie atât on-site, în locațiile din campus, cât și on-line, folosind platforma de înscriere disponibilă. O noutate în ceea ce privește înscrierile on-site o va reprezenta amplasarea a 4 panouri în punctele principale de acces către sălile de înscrieri – la intrările în corpurile A, D și E și în zona barierei de la corpul B. De pe aceste panouri, candidații vor putea scana coduri QR, prin intermediul cărora se va deschide un clip video cu traseul către sala de înscrieri a fiecărei facultăți.

Peste 5.000 de locuri bugetate și cu taxă, la programe de studiu din ciclul de licență, masterat și doctorat, sunt disponibile pentru concursul de admitere din acest an. Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, toți bobocii USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop, însoțit de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minim 9 luni și cu minimum 50 GB pe lună. De asemenea, primii 3 studenți înmatriculați cu taxă, la anumite programe de studiu, vor primi pentru primul an de studii burse de studii speciale, iar peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse între 600 și 1.100 lei pe lună, timp de 12 luni.
Cifra de școlarizare a USV pentru anul universitar 2021-2022 cuprinde 2.910 de locuri la programele de licență zi, 435 de locuri la licență ID și 1.523 locuri la programele de masterat. La programele de licență zi vor fi disponibile 1.210 locuri fără taxă, dintre care 322 sunt alocate studenților proveniți din Republica Moldova și Ucraina, 37 sunt pentru absolvenții de liceu din mediul rural, iar alte 10 locuri fără taxă sunt rezervate candidaților de etnie romă. Pentru candidații care vor opta pentru studiile de licență zi vor mai fi disponibile și 1.700 de locuri cu taxă. La programele de masterat din cadrul facultăților sucevene sunt disponibile 639 de locuri fără taxă, dintre care 240 pentru românii de pretutindeni și alte 4 pentru candidații de etnie romă, plus 884 de locuri cu taxă. (Oana NUȚU)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …