Monday , March 27 2023

AvtoVAZ va lansa în 2011 o maşină "ultra low-cost", de 5.600 euro, construită cu ajutorul Renault

Lada Granta
Grupul rus Avtovaz va lansa anul viitor o maşină “ultra low-cost”, la un preţ de aproximativ 5.600 de euro, construită cu sprijinul Renault, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto francez, citat de AFP.
AvtoVAZ, din care Renault deţine 25%, reactualizează gama de modele Lada şi vrea să lanseze pe piaţa rusă la sfărşitul anului viitor această nouă maşină, Lada Granta, a menţionat purtătorul de cuvânt al Renault, confirmând o informaţie publicată de Libération.
Automobilul va fi comercializat la preţul de 220.000 de ruble (aproximativ 5.600 de euro).
Christian Estève, directorul general al diviziei ruse a Renault (Avtoframos), a indicat la Salonul Automobilistic de la Moscova “că îi va face o mare plăcere să negocieze cu Igor Komarov, preşedintele AvtoVAZ, cumpărarea platformei” în cazul în care modelul va fi scos pe piaţă, relatează Libération.
O astfel de achiziţie poate permite exportarea Lada Granta.
“Există viaţă şi după maşina low-cost? Da, şi se numeşte ultra low-cost, răspunde Renault, inventatorul Loganului”, titrează publicaţia franceză.
Renault gustă deja succesul pe sectorul maşinilor cu preţ redus datorită companiei Dacia, notează AFP. Loganul a fost destinat iniţial pieţelor emergente, iar în prezent automobilul este vândut mai ales în Europa de Vest.

Vezi si

O comisie va face timp de 10 zile verificări ale modului în care sucevenii folosesc instalațiile de gaze  

În urma  exploziei produse în dimineața zilei de luni la un apartament din municipiul Suceava, …