Sunday , October 2 2022

Avocatul Poporului – anchetă în cazul bătrânei jignite de primarul din Cornu Luncii

FRON 1 [800x600]


In urma articolului publicat luni de Obiectiv de Suceava, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul bătrânei cu grad de handicap ce a solicitat ajutorul primarului din comuna Cornu Luncii, edilul răspunzându-i cu jigniri şi înjurături.
“Ancheta vizează posibila încălcare a art. 50, art. 52 şi art. 22 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap, dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică şi dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică”, informează un comunicat al Avocatului Poporului remis, ieri, către Obiectiv de Suceava.
Redăm în continuare comunicatul semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt, al Avocatului Poporului:
“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unei bătrâne cu grad de handicap, ce ar fi solicitat ajutorul primarului din comună Cornu Luncii, judeţul Suceava, edilul răspunzând bătrânei prin jigniri şi înjurături.
Ancheta vizează posibila încălcare a art. 50, art. 52 şi art. 22 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap, dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică şi dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică.
În articolul intitulat ‘Gheorghe Fron,…, filmat înjurând înfiorător şi scuipând o bătrână aflată în genunchi în faţa sa, pe holurile Primăriei’, publicat în cotidianul ‘Obiectiv de Suceava’, în 26 octombrie 2015, se relatează că ‘Gheorghe Fron, primarul… comunei Cornu Luncii… înjură ca la uşa cortului şi scuipă o bătrână din localitate venită să-i ceară ajutorul… Maria Tretiag şi soţul ei… au primit o locuinţă socială într-un bloc din Cornu Luncii, însă apartamentul oferit familiei era o adevărată ruină. Pereţii erau distruşi, pe jos nu erau podele, în interior fiind doar un WC şi o cadă… o nouă problemă a apărut pe capul familiei Tretiag. Cei de la E-ON o ameninţă cu tăierea curentului electric din data de 01 noiembrie 2015, deoarece primarul Gheorghe Fron refuză să reînnoiască contractul de închiriere pentru locuinţa socială.
Astfel, femeia a ajuns să se roage în genunchi de primarul comunei Cornu Luncii… pentru a nu rămâne fără curent în prag de iarnă, după ce că trăiesc în condiţiile în care trăiesc. Acesta nu pare să se lase impresionat de rugăminţile bătrânei, pe care o înjură ca la uşa cortului şi ajunge chiar să o şi scuipe. Maria Tretiag a precizat că este supusă la un asemenea tratament de mai mult timp…’, se susţine în articolul sus-menţionat.” (O.S.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …