Thursday , April 25 2024

Avocata Carmen Kreisel – Cricleviţ rămâne în arest

Curtea Supremă a respins miercuri seara contestaţia acesteia împotriva deciziei Curţii de Apel Suceava, ca nefondată. Kreisel i-a cerut patronului unei discoteci din Mazanaiesti, Ion Pop, suma de 18.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de omor.  După ce i-a dat suma de 8.000 de euro, Pop s-a gândit că ar putea să fie tras pe sfoară de avocată, astfel că a înregistrat discuţiile purtate cu ea, în care femeia îi promitea că îl scapă de închisoare pentru că poate să influenţeze completul de judecată. In 2012, când a primit 18 ani de închisoare pentru omor calificat, Ion Pop a oferit înregistrările procurorilor şi astfel a ieşit totul la iveală.  

 avocata kreisel _tn


Inalta Curte de Casaţie si Justiţie a respins ieri contestaţia formulată de avocata suceveană Carmen Kreisel  – Cricleviţ, arestată săptămâna trecută pentru 30 de zile de către Curtea de Apel Suceava, la cererea procurorilor DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. La începutul săptămânii trecute, procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu un echipaj de jandarmi au descins la cabinetul avocatei Carmen Kreisel de pe strada Stefan cel Mare din municipiul Suceava. Procurorii anticorupţie au dispus atunci punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 10.11.2015, ora 17:00 şi până la data 11.11.2015, ora 17:00 a inculpatei Carmen Kreisel – Cricleviţ, fostă Opaschi, avocet în cadrul Baroului Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Din ordonanţa întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora: în perioada 2010-2011, având calitatea de avocet în cadrul Baroului Suceava, inculpata a pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8.000 euro, de la o persoană inculpată într-o cauză penală pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat, martor denunţător în prezenta cauză, pretinzând că are influenţă asupra unei judecătoare din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, investită cu soluţionarea apelului declarat de martorul denunţător şi, prin prisma relaţiilor personalepe care le întreţine cu acest magistrat, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă in cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina martorului denunţător din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. Curtea de Apel Suceava a acceptat ulterior propunerea DNA de arestare pentru o perioada de 30 de zile a avocatei.
“Stai liniştit, dacă se împuţesc treburile, mă avertizează”
In data de 17 octombrie 2013, Ion Pop, de 42 de ani, din comuna Drăgoieşti, deţinut la acea dată în Penitenciarul Rahova, a anunţat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava despre comiterea unor fapte de corupţie judiciară de către avocata Carmen Opaschi din cadrul Baroului Suceava.
Denunţul a fost soluţionat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Seriviciul Teritorial Suceava, deoarece era de competenţa procurorilor anticorupţie. Astfel, la 19 mai 2015, Ion Pop a fost citat la sediul DNA Suceava, ocazie cu care a detaliat aspectele menţionate în denunţul iniţial. El a povestit că la sfârşitul anului 2009, ulterior condamnării sale în primă instanţă de către Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru comiterea unei infracţiuni de omor calificat a fost contactat de un avocat din cadrul Baroului „Bota”, care l-a asistat în această calitate în primă instanţă şi i-a spus că o altă avocată doreşte să vorbească cu el despre procesul penal în care era implicat.
Ulterior, Ion Pop s-a întâlnit cu acea avocată, respectiv Carmen Opaschi, femeia spunându-i că în schimbul unei sume de bani îl poate ajuta să obţină schimbarea încadrării juridice din omor calificat în încăierare şi nu va fi condamnat la o pedeapsă cu executare, pretinzând că are influenţă asupra membrilor completului de judecată care urmează să analizeze cauza în apel.
In continuare, Pop a angajat-o ca apărător ales pe avocata Carmen Opaschi. Ulterior, acesta a început să înregistreze cu telefonul mobil discuţiile pe care le avea cu avocata, ocazie cu care aceasta i-a spus că pentru atingerea scopului dorit, va trebui să remită suma de 10.000 de euro judecătorilor, care analizau cauza în apel, după pronunţarea unei soluţii favorabile. Cu acest prilej, avocata Carmen Opaschi pomenea tot timpul numele unei judecătoare, asigurându-l „stai liniştit, dacă se împuţesc treburile, mă avertizează” şi alte remarci de acest gen.
Ion Pop a fost de acord cu propunerea avocatei, iar ulterior aceasta din urmă i-a cerut suma totală de 8.000 de euro pentru sine, ca preţ al efortului personal depus pentru intervenţia ce o făcea pe lângă judecătoare, în sensul de a-l „scăpa de puşcărie”. Astfel, individul i-a remis în acest sens avocatei Carmen Opaschi suma solicitată de 8.000 de euro în trei tranşe, câte 2.000 de euro, 5.000 de euro şi ulterior 1.000 de euro, această ultimă sumă fiind dată în luna martie 2010, ocazie cu care avocata Carmen Opaschi a spus că va folosi banii pentru a le face cadouri judecătoarelor din complet. Banii oferiţi de Ion Pop erau cash, din economiile pe care acesta le avea. Ulterior, avocata a mai cerut bani de la bărbat cu acelaşi scop, însă acesta a refuzat, spunându-i că nu mai dă bani până nu se vede „scăpat de puşcărie”.
In data de 11 septembrie 2015, Ion Pop a arătat în faţa procurorilor că în cursul anului 2010, după câteva întâlniri avute cu avocata Carmen Opaschi, întrucât a început să aibă suspiciuni cu privire la susţinerile sale privind influenţa pe care ar avea-o asupra unei judecătoare, care făcea parte din completul din apel care-l judeca, a început să facă o serie de înregistrări audio cu telefonul său mobil marca Sony, iar în cursul anului 2012, după ce a fost condamnat definitiv la 18 ani de închisoare, Ion Pop i-a dat telefonul mobil soţiei sale, pentru a-l ascunde. Totodată, individul a arătat că înregistrările audio pe care le-a făcut în acea perioadă, dovedesc sinceritatea susţinerilor sale în ceea ce priveşte activitatea infracţională desfăşurată de avocata Carmen Opaschi.
Ca atare, într-un comunicat emis de DNA Suceava se arată că “în perioada 2010 – 2011, numita KREISEL-CRICLEVIT CARMEN, fostă „OPASCHI”, având calitatea de avocat în cadrul Baroului Suceava, a pretins suma totală de 18.000 euro, din care a primit efectiv 8000 euro, de la numitul (…), persoană inculpată pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor calificat, martor denunţător în prezenta cauză, pretinzând că are influenţă asupra judecătoarei (…) din cadrul Curţii de Apel Suceava – Secţia Penală, investită cu soluţionarea apelului declarat de numitul (…) şi, prin prisma relaţiilor personale pe care le întreţine cu magistratul, dar şi prin cointeresarea sa materială, o va determina să adopte o soluţie favorabilă în cauză, în sensul de a schimba încadrarea juridică a faptei reţinută în sarcina martorului denunţător din infracţiunea de omor calificat într-o infracţiune cu un grad de pericol social scăzut, sancţionată de legea penală mult mai blând, care să-i faciliteze obţinerea unei condamnări cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă”. (O.S.)
 
 

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …

One comment

  1. Si asta nu e tot ce a facut ca sa ii reduca pedeapsa lui Pop. A trebuit sa bage un om nevinovat ca sa ii reduca lui Pop pedeapsa. Pop a marturisit si asta, dar cine baga in seama? Trebuie sa mai faca inca cativa ani de inchisoare acel om fara vina?