Saturday , February 4 2023

UPDATE: Avaria de la Magistrala de gaz Suceava-Rădăuți a fost remediată

UPDATE, ora 14.00: Avaria de la  Magistrala de gaz Suceava-Rădăuți a fost remediată, conducta de gaz fiind reparată și încărcată cu gaz natural, în regim normal, iar consumatorii alimentați încă din data de  3 iulie.conducta

Conform informațiilor transmise de Transgaz, în după amiaza zilei de marți, 3 iulie, au fost finalizate sudurile de reîntregire a țevii, iar conducta a început să fie încărcată cu gaz natural, în regim normal. Au fost alimentați consumatorii casnici, industriali și instituțiile publice.

Pentru a se putea efectua reparația conductei fisurate din cauza viiturii, cursul de apă subtraversat de conductă a fost deviat, iar conducta a fost ridicată  pe un dig construit de-a lungul ei.

A fost decupat apoi tronsonul defect și înlocuit  cu țeavă nouă, pe o lungime de  12 m. Conducta reparată a fost  lansată în apă, fiind puse în funcțiune, la întreaga capacitate, SRM Egger și SRM Rădăuți.

Pentru punerea în siguranță  a conductei Suceava-Rădăuți și a preîntâmpina producerea unor  avarii, se vor realiza alte lucrări. Va fi  executat  un foraj orizontal dirijat pe 300 de metri, pe sub râul Suceava, prin tunelul de foraj  va fi trasă o conductă nouă, care va fi cuplată la conducta existentă, iar conducta veche din apă va fi scoasă din funcțiune.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava

 

 

STIREA INITIALA: Pentru remedierea avariei de la magistrala care alimentează cu gaz municipiul Rădăuți, echipele Delgaz Grid lucrează la devierea cursului râului Suceava, pentru a putea interveni la conducta de gaz care subtraversează râul  image description

Până ieri nu se fina­lizaseră lucrările de remediere a avariei de la magistrala de gaz care alimentează municipiul Rădăuți. O veste bună comunicată de autorități se referă la furnizarea de apă la Suceava și Fălticeni, unde în primul caz s-au putut face lucrări care să prevină orice problemă privind întreruperea furnizării de apă potabilă.

În prezent se lucrează la remedierea avariei de la Magistrala de gaz Suceava – Rădăuți și la evaluarea pagubelor produse de ­i­nundații. Pentru remedierea avariei produse la Magistrala de gaz Suceava – Rădăuți, echipele Delgaz Grid lucrează la devierea cursului râului Suceava, pentru a putea interveni la conducta de gaz care subtraversează râul, conform unui comunicat al biroului de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava. Alimentarea cu gaz a consumatorilor casnici și a instituțiilor publice din Rădăuți a fost preluată de un operator privat chiar de la data producerii fisurii în conductă.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, sâmbătă, 30 iunie, cu sprijinul Delgaz, s-a reluat alimentarea cu apă, prin stațiile I, II ale ACET-ului, de la Baia, astfel că în municipiul Fălticeni furnizarea apei potabile nu a fost întreruptă. De asemenea, în legătură cu Stația de captare a apei de la Berchișești, unde s-a produs o ruptură în digul de protecție, s-a intervenit cu sprijinul echipelor de la ACET și al Societății de Construcții „Calcarul Pojorâta”. Aceasta din urmă a adus în zonă 10 mașini cu arocament, astfel că fisura din digul de protecție a fost reabilitată până la înălțimea digului. (D.P.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …