Saturday , May 25 2024

Autoutilitară încărcată cu lemn fără acte, descoperită ca fiind sub sechestru cu ajutorul aplicației ”E-dac”

Folosind  aplicația E-Dac, polițiștii suceveni au reușit sâmbătă dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce figura sub sechestru la nivel european și au întocmit dosare penale ca urmare a semnalărilor oferite în urma legitimărilor și verificărilor în bazele de date interconectate.

Sâmbătă dimineață, la ora 04.40, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, o autoutilitară încărcată cu lemn de foc.

Mașina era condusă de un bărbat de 68 ani din Stulpicani și transporta cantitatea de 7,65 mc fără a deține documente de proveniență legală.

Șoferul a fost amendat, iar lemnul, în valoare de 1.315 lei, a fostconfiscat.

De asemenea, în urma verificării auto cu dispozitivul mobil prin aplicația E-dac a rezultat faptul că vehiculul figurează sub măsura sechestrului, fiind întocmit proces-verbal de depistare, polițiștii procedând la reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuțelor de înmatriculare, precum și a carții de identitate, vehiculul fiind imobilizat.

De asemenea, vineri seara, în jurul orei 20.48, pe raza localității Bivolăria, polițiștii au înregistrat pe aparatul radar un autoturism care avea aplicată pe bara față plăcuța cu numărul de înmatriculare provizoriu specific unui stat european și care circula cu viteza de 73 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteză maximum admisă de 50 km/h.

Conducătorul auto era un bărbat de 41 ani, din Putna, iar cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date cu utilizarea aplicației E-DAC, s-a stabilit faptul că numerele provizorii  sunt expirate.  Polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Reamintim că, începând cu data de 31 martie 2024, polițiștii suceveni au operaționalizat și folosesc noul sistem de verificare și legitimare, cu utilizarea unei aplicații informatice care oferă beneficii tehnologice și operative atât în activitatea profesională zilnică a polițiștilor cât și pentru principalul beneficiar – cetățeanul.

Verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile și aplicației informatice de mare acuratețe E-DAC, rezulatele evidențiind mențiuni din bazele naționale și europene de date prin interconectare, interacțiunea cu cetățeanul  fiind  mult mai simplă, mai civilizată și mai eficientă.

 

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …