Saturday , April 13 2024

Autoutilitară cu numere false condusă de un individ din Pătrăuți, descoperită de polițiști cu ajutorul noii aplicații E-DAC

Marți dimineață,  la ora 01:20, în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia patrulau pe DN17 , pe raza satului Ilișești,  au observat în trafic o autoutilitară înmatriculată în alt stat ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare au trezit suspiciuni de contrafacere, motiv pentru care lucrătorii de poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat de 29 ani, din comuna Pătrăuți, care a prezentat polițiștilor cartea sa de identitate, permisul de conducere și un certificat de înmatriculare emis de autoritățile dintr-un stat european pentru autoutilitară.

Deoarece în urma inspectării vizuale amănunțite a numerelor de înmatriculare a rezultat faptul că acestea nu respectau standardele în vigoare a autorităților străine, s-a procedat la verificarea autoutilitarei în bazele de date cu tilizarea aplicație E-Dac.

În urma interogării bazelor de date și a verificărilor efectuate, a rezultat faptul că autoutilitara în cauză era radiată din circulație și exportată din statul străin.

În continuarea verificărilor cu privire la polița RCA ce a fost înmânată de către conducătorul auto, polițiștii au identificat mai multe aspecte neconforme cu standardele internaționale, existând indicii temeinice cu privire la falsificarea acesteia.

Șoferul a fost testat cu etilometrul, rezultatul fiind 0,00 mg/l aclool pur în aerul expirat, în urma verificării sale în bazele de date rezultând faptul că acesta are dreptul de a conduce valabil.

În urma tuturor verificărilor efectuate de către polițiști cu utilizarea dispozitivelor mobile și utilizarea aplicației informatice E-Dac s-a constat faptul că autoutilitara oprită pentru control nu avea nici ITP și nici RCA valabile, iar plăcuțele de înmatriculare nu erau conforme cu standardele, stabilindu-se că autoutilitara era radiată din circulație.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Reamintim că începând cu data de 31 martie 2024, polițiștii suceveni au operaționalizat și implementează noul sistem de verificare și legitimare, cu utilizarea unei aplicații informaticeVerificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile și aplicației informatice de mare acuratețe E-DAC, rezulatele evidențiind mențiuni din bazele naționale și europene de date prin interconectare,  interacțiunea cu cetățeanul  fiind  mult mai simplă, mai civilizată și mai eficientă.

 

Vezi si

A fost semnat contractul pentru drumul de mare viteză Suceava-Botoșani

Vineri, 12 aprilie 2024,  a fost semnat contractul pentru realizarea documentației tehnice în vederea construirii …