Tuesday , March 5 2024

Autoturisme din Anglia fara asigurare, placute de inmatriculare „imprumutate” si soferi fara permis, depistati in trafic

N poli]i[tii au `ntocmit dosare penale pentru conducere f\r\ permis, pentru infrac]iunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circula]ie în România [i pentru un [ofer depistat cu pl\cu]ele cu numere de înmatriculare care apar]ineau unui alt autoturism
Week-end-ul trecut s-a dovedit a fi plin de evenimente pentru poli]i[tii suceveni, care au depistat `n trafic at=t [oferi cu ma[ini cu numere de Anglia f\r\ asigurarea de r\spundere civil\ auto, c=t [i f\r\ permis de conducere sau cu numere de `nmatriculare „`mprumutate”.
Astfel, vineri, în jurul orei 18.30, o patrul\ de poli]ie din cadrul Poli]iei Ora[ului Vicovu de Sus, în timp ce executa serviciul de control al circula]iei rutiere pe DN 2E, a oprit pentru control un autoturism condus de Constantin C. de 47 ani, din localitate. Cu ocazia verific\rilor s-a constatat c\ autoturismul nu figureaz\ în baza de date a Regatului Unit al Marii Britanii ca fiind asigurat pentru r\spundere civil\ în caz de pagube produse ter]ilor prin accidente de circula]ie. În cauz\ s-a întocmit dosar penal sub aspectul s\vâr[irii infrac]iunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circula]ie în România, apoi s-au ridicat pl\cu]ele de înmatriculare ale autoturismului [i permisul de conducere al conduc\torului auto f\r\ drept de circula]ie.
Mai spre noapte, în jurul orei 21.30, în comuna {arul Dornei, poli]i[tii din cadrul Postului de Poli]ie s-au sesizat din oficiu despre faptul c\ Aurel C. de 39 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 174F, a pierdut controlul asupra direc]iei de mers [i a intrat în coliziune cu un cap\t de pod. În urma impactului a rezultat numai avarierea autoturismului. Din verific\rile efectuate în baza de date s-a stabilit c\ cel în cauz\ nu posed\ permis de conducere auto.   În cauz\ s-a întocmit dosar penal ce va fi solu]ionat procedural.
S=mb\t\, `n jurul orei 17.00, poli]i[tii din cadrul Postului de Poli]ie Breaza, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei, au oprit pe DJ 175, în localitatea Breaza de Sus, un autoturism înmatriculat în Marea Britanie, condus de B. Ionu], de 22 ani, din comuna Dumbrava Ro[ie, jude]ul Neam], f\r\ a avea asigurare de r\spundere civil\ auto valabil\ pe teritoriul României. În cauz\ s-a întocmit dosar penal ce va fi solu]ionat procedural.
Mai t=rziu, la ora 18.30, poli]i[tii din cadrul Postului de Poli]ie Ulma, afla]i în timpul serviciului de supraveghere, îndrumare [i control al traficului rutier pe DJ 209G, satul Nisipitu, comuna Ulma, au identificat pe Radu M. de 45 ani, localnic, care conducea un autoturism ce prezenta avarii la sistemul de iluminare [i semnalizare stânga fa]\ [i cupol\. Cu ocazia verific\rilor efectuate, s-a constatat c\ pl\cu]ele cu numere de înmatriculare apar]in unui alt autoturism, proprietatea lui Liviu N., din comuna Frumosu, iar autoturismul oprit nu figureaz\ înmatriculat. În cauz\ s-a întocmit dosar penal ce va fi solu]ionat procedural.
~n acela[i timp, un echipaj de poli]ie rutier\ din cadrul Poli]iei municipiului R\d\u]i, aflat în exercitarea atribu]iunilor de serviciu pe raza municipiului, s-a sesizat c\ la intersec]ia str\zilor Calea Cern\u]i cu C. D. Gherea a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În urma verific\rilor efectuate s-a constatat c\ Gheorghe P. de 32 ani, din comuna Dorne[ti, f\r\ permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism, ajungând la intersec]ia cu str. C. D. Gherea, a inten]ionat s\ efectueze manevra de dep\[ire prin partea dreapt\ a unui alt autoturism, condus de Daniel C. de 21 ani, localnic, care semnaliza inten]ia de a vira la stânga spre str. Iacob Zadik, îns\, pentru c\ nu a p\strat o distan]\ lateral\ suficient\ fa]\ de acesta, cele dou\ autoturisme au intrat în coliziune, rezultând avarii. În cauz\ s-a întocmit dosar penal.
~n aceea[i zi, în jurul orei 20.30, un echipaj din cadrul Poli]iei ora[ului Vicovu de Sus, în timp ce executa activit\]i de supraveghere [i control al circula]iei pe raza localit\]ii, pe DN 2E, a oprit un autoturism înmatriculat în Anglia, condus de Petric\ B. de 25 ani, localnic. În urma verific\rilor efectuate on-line în baza de date a Regatului Unit al Marii Britanii s-a constatat c\ autoturismul în cauz\ nu figureaz\ ca fiind asigurat pentru r\spundere auto civil\ în caz de pagube produse ter]ilor prin accidente de circula]ie.

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …