Sunday , October 2 2022

Autoritățile sucevene au transformat o pensiune din cartierul Burdujeni în spațiu de carantină pentru suspecții de Coronavirus

La doi pași de clădirea respectivă sunt blocuri cu zeci de apartamente. In total, peste o sută de suceveni sunt în prezent izolați, în carantină, în astfel de spații. Alți 667 de suceveni sunt autoizolați la domiciliu, fără a avea însă simptomatologie specifică.

 Lipsa spațiilor de cazare din afara orașului i-a determinat pe reprezentanții autorităților locale să ia decizii nu dintre cele mai fericite. Una dintre aceste soluții de compromis a fost înființarea unui centru de carantină pentru izolarea sucevenilor suspecți de Coronavirus, într-o pensiune din cartierul Burdujeni. Această clădire se află în plină zonă rezidențială, la doar doi pași fiind blocuri cu zeci de apartamente. Conform unor surse, în acea pensiune s-ar afla în carantină, aproximativ 11 persoane.

Menționăm că peste o sută de suceveni sunt în prezent izolați, în carantină, în astfel de spații. Alți 667 de suceveni sunt autoizolați la domiciliu, fără a avea însă simptomatologie specifică. Dintre aceștia, 370 s-au întors din zonele de risc iar 297 sunt membrii de familie ai acestora. Un sucevean este internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, suspect de Coronavirus și se așteaptă rezultatele testelor de laborator care vor confirma sau infirma prezența virusului. (C.R.)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …

No comments

  1. Bună!
    As dori dacă se poate numele hotelului.
    Multumesc!

  2. Pai nu e nicio diferenta intre cei care stau in izolare la domiciliu, deci nu langa, ci chiar in bloc cu alti oameni, si cei care stau in carantina in pensiune. Ba chiar as spune ca cei din pensiune sunt mai izolati de restul lumii decat cei care stau acasa. Nici cei din pensiune, nici cei de acasa nu au simptome. Dar ar putea avea oricand in cele 14 zile de carantina.

    Asadar nu inteleg de ce cautati sa insamantati panica in populatie in mod inutil. Cine stie cati dintre cei cu care ne intalnim pe strada sunt purtatori asimptomatici, veniti din Italia, fara sa declare asta?