Saturday , February 4 2023

Autoritățile locale avertizează populația să se protejeze de frig

In timp ce medicii ne recomandă să folosim îmbrăcăminte adecvată, Prefectura a constituit patrule mixte care să intervină pentru identificarea tuturor categoriilor de persoane vulnerabile. Persoanele fără adăpost sunt rugate să meargă la Centrul de Noapte ”Lumină Lină” din cadrul Bisericii „Sfânta Vineri”, din municipiul Suceava

 ger-frig

Din cauza condițiilor meteorolo­gice din această perioadă, la Prefectura Suceava a avut loc în cursul zilei de ieri o ședință pentru constituirea unor patrule mixte care să intervină și să monitorizeze toate categoriile de persoane vulnerabile, printre acestea numărându-se persoanele vârstnice, gravidele, persoanele fără adăpost și cele dializate, pentru a se evita astfel unele situații nedorite. Totodată, la nivel județean, s-a transmis o circulară, tuturor unităților administrati­v-teritoriale în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situații.

Medicii ne recomandă să folosim îmbrăcăminte adecvată pentru această perioadă, iar cei cu afecțiuni cardiace și respiratorii să evite deplasările și să respecte cu strictețe indicațiile medi­cilor, după cum reiese și din recomandările Direcției de Sănătate Pu­­­blică Suceava. In această perioadă se impune consumul de alimente bogate în proteine și grăsimi nesaturate, fructe, legume și evitarea consumului băuturilor alcoolice. Este necesară acordarea unei atenții speciale copiilor și evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, părinții fiind rugați să evite călătoriile pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespun­zător. In același timp se recomandă evitarea unei expuneri prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături, încălzirea corespunzătoare a lo­cu­ințelor și a spațiilor închise de locuit și evitarea utilizării instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon, asigurarea unei bune aerisiri a locuințelor, cel puțin o dată pe zi. Locuințele nu trebuie supraîncălzite pentru că șocul termic este, în acest fel, mai mare atunci când se iese afară.

O atenție specială trebuie acordată și persoanelor vârstnice, în special celor cu afecțiuni cardiace și respiratorii. Cei care au în vecinătate persoane singure, sunt rugați să le facă cel puțin o vizită pe zi, în această perioadă, iar persoanele fără adăpost sunt rugate să meargă la Centrul de Noapte ”Lumină Lină” din cadrul Bisericii „Sfânta Vineri”, din municipiul Suceava. Din păcate, acest centru este singurul din municipiu, iar capacitatea sa este de doar 50 de persoane. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …