Friday , March 1 2024

Aur și bronz la EuroINVENT 2022 pentru studenții de la Facultatea de Inginerie Alimentară Suceava

În perioada 26-28 mai a.c., studenți și cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Alimentară, din cadrul Universității ”ștefan cel Mare” Suceava, au participat la a XIV-a ediție a salonului de invenții EuroINVENT, ce a avut loc la Iași. Au fost prezentate două brevete, ambele fiind pemiate de către juriul salonului.

Este vorba despre brevetul ”Înghețată funcțională cu conținut redus de grăsime și procedeu de obținere a acesteia” – înghețată cu urdă și nuci verzi, autori: Adriana Dabija, Georgiana Gabriela Codină, Mircea Petruț Şestac, care a obținut Medalie de aur și brevetul ”Vafe aglutenice și funcționale și procedeu de obținere a acestora”, autori: Adriana Dabija și Ancuța Chetrariu, premiat cu Medalie de bronz.

La cea de-a 14-a ediție EuroInvent – Expoziția Europeană a Creativității și Inovării, au participat zeci de inventatori și cercetători din țară și din străinătate. Au fost premiate cele mai bune din cele peste 500 de invenții și proiecte de cercetare. EuroInvent a fost organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, fiind singurul eveniment din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA – International Federation of Inventors’ Associations și WIIPA – World Inventions Intellectual Property Associations. (O. N.)

Vezi si

Manifestare dedicată regretatului critic și istoric literar Alex Ştefănescu, la Biblioteca Bucovinei

Luni, 4 martie 2024, la Biblioteca Bucovinei ”I.G. Sbiera”, în Sala de Artă ”Elena Greculesi”, …