Friday , October 7 2022

Au reapărut anunțurile înșelătoare cu mașinile de cusut vechi

Polițiștii suce­veni atrag atenția că, în ultimele zile, în mai multe locații de pe raza municipiului Suceava care asigură vizibilitate (stâlpi de înaltă tensiune, stații de transport în comun, pereți ai clădirilor) au  fost afișate anunțuri prin care se oferă sume mari de bani pentru achizițio­narea unor mașini de cusut, diferite mărci.  Polițiștii atrag atenția cetă­țenilor să manifeste responsabilitate și să nu depună în diverse conturi sume de bani pentru efectuarea unor plăți. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu dea curs unor astfel de solicitări, putând cădea victime ale unor infracțiuni de înșelăciune.

Polițiștii reamintesc și  situația unei persoane din municipiul Suceava, care în luna noiembrie 2013 a achitat unui cetățean în autogara din Tg. Neamț suma de 5000 euro pentru o mașină de cusut Singer și un certificat de calitate. Părții vătămate i s-a promis ca va primi ulterior pe mașina de cusut cu certificat de garantie 40.000 Euro.

Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracțiuni cetățenii sunt sfătuiți să nu dea curs acestor solicitări, dorința de îmbogățire putând produce prejudicii materiale importante.

Un alt tip de înșelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, per­dele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuința cumpă­rătorului, iar în momente de neatenție sustrag chiar și bunuri din casă.

De aceea, poli­țiștii le recomandă cetățenilor să nu dea curs unor astfel de oferte care de cele mai multe ori sunt la prețuri foarte mari și calitate mică.

De asemenea,  nu lăsați să intre în locuința dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societățile de gaz, energie electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparații în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate și să nu se încreadă în prețul mic oferit de aceste persoane, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

În cazul în care aveți suspiciuni cu privire la faptul că sunteți înșelați apelați la numărul unic de urgență 112 sau sesizați cea mai apropiată unitate de poliție! (O.S.)

 

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …