Wednesday , April 7 2021
Breaking News

Au început înscrierile pentru Via Transilvanica Maraton

Asociația Tășuleasa Social, condusă de Alin Ușeriu și din care face parte și fratele acestuia, ultramaratonistul Tiberiu Ușeriu, pregătește pentru luna iunie primul maraton de pe traseul Via Transilvanica, iar înscrierile sportivilor au început pe 1 martie.

Maratonul este programat să se desfășoare în perioada 18-19 iunie și va avea patru probe: semimaraton, maraton, ultramaraton și mountain-bike. Startul se va da din campusul Tășuleasa Social din Pasul Tihuța, iar sportivii vor parcurge o porțiune din Via Transilvanica, marcată cu borne de andezit la fiecare kilometru. Pentru ultramaratonul de 161 kilometri traseul va fi extins din județul Bistrița-Năsăud în județul Suceava.

Via Transilvanica este un traseu de turism cu o lungime de 1.000 kilometri, care face legătura între Putna și Drobeta Turnu Severin. „Avem deja 800 de kilometri amenajați și documentați și un flux mare de drumeți care deja îi parcurg, deși proiectul mare este încă în faza de construcție”, se precizează pe contul de facebook al Tășuleasa Social. (D.P.)

Vezi si

Rețea de traficanți de țigări din Vicov, coordonată de un pușcăriaș din Penitenciarul Botoșani, destructurată de DIICOT Galați

Procurorii gălățeni au făcut la începutul săptămânii 43 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Iași, …