Thursday , July 25 2024

Au fost reținuți doi dintre cei 5 indivizi care au bătut un bărbat în fața gării Dornești

 În noaptea de  joi spre vineri,  Secția de Poliție Rurală 3 Marginea a fost sesizată prin intermediul  112, cu privire la faptul că pe strada Gării din comuna Dornești are loc un scandal, soldat cu agresarea unei persoane.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au găsit pe drumul public mai multe bucăți de lemn, precum și alte bucăți de obiecte contondente, însă nicio persoană nu era în zonă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stablit că persoana bătută este un barbat de 33 ani, din municipiul Rădăuți, acesta fiind transportat la Spitalul Municipal Rădăuți.

Polițiștii s-au deplasat la Spitalul Municipal Rădăuți, loc în care a fost identificată persoana vătămată, aceasta primind îngrijiri medicale de specialitate. În urma expertizarii medico-legale, medicul legist a concluzionat preliminar că leziunile suferite nu au pus în pericol viața victimei.

În urma discuțiilor purtate cu bărbatul de 33 de ani a reieșit că joi seara, în jurul orei 21:00, se afla în fața gării CFR din comuna Dornești, a avut un conflict cu mai multe persoane pe care le cunoștea și a fost agresat de către o parte dintre acestea, având asupra lor obiecte contondente, o filmare cu incidentul fiind publicată pe contul de facebook Suceava Fail:

Deși bărbatul bătut nu a depus plângere penală, polițiștii au continuat cercetările, iar in urma activităților investigative au fost identificate toate persoanele bănuite de comiterea agresiunii sau care s-au aflat la locul faptei, respectiv 7 bărbați cu vârste cuprinse între 50 și 18 ani din com. Dornești și municipiului Rădăuți.

S-a întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovire sau alte violențe”, iar după administrarea materialului probator, cauza a fost preluată de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii tentativei la infracțiunea de omor.

Activitățile de cercetare penală au fost continuate de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale IPJ Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorului de caz, fiind emise 5 mandate de aducere pentru bărbații care au fost implicați in agresiune, ulterior dispunandu-se măsura reținerii față de 2 dintre agresori, respectiv față de un barbat de 32 de ani și față de un tânăr de 18 ani, ambii din Rădăuți.

Cercetările sunt continuate de către polițiști sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor producerii incidentului, precum și individualizarea participației penale a persoanelor implicate, urmând a fi dispuse măsuri procesuale în consecință.

Polițiștii suceveni reamintesc că vor aborda cu fermitate maximă orice astfel de situație cu componenta violentă de natură a induce o stare de insecuritate în comunitate, utilizând toate resorturile legale pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

 

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …