Friday , October 22 2021

Au fost reţinuți 4 bărbați din Șaru Dornei și Panaci, implicați în agresarea a doi jurnalişti şi a unui activist de mediu

Patru bărbaţi din comunele Șaru Dornei și Panaci, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani,  implicaţi în agresarea a doi jurnalişti şi a activistului de mediu Tiberiu Boșutar, au fost reţinuţi vineri, fiind încarceraţi în Arestul IPJ Suceava. Ei sunt cercetaţi pentru ”lovire sau alte violenţe” şi ”purtare abuzivă. 12 persoane au fost audiate ieri la Poliția Vatra Dornei în legătura cu acest caz.

politia, masina noua Obiectiv

”În cursul zilei de 16 septembrie 2021, polițiștii au documentat și probat activitatea infracțională a persoanelor implicate în agresarea, la data de 16.09.2021, a unui activist de mediu și a doi cameramani, pe raza unui ocol silvic privat, din zona comunei Panaci. Peste 30 de polițiști din cadrul IGPR și IPJ Suceava au desfășurat activități investigative și de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligențele necesare pentru exprimarea și obținerea calității procesuale a victimelor, dar și pentru probarea activității infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor”, se arată într-un comunicat transmis vineri noaptea de IPJ Suceava.

Conform acestuia, polițiștii au continuat activitățile de cercetare în teren, pentru completarea materialului probator cu suportul structurilor criminalistice și s-au desfășurat activități investigative complexe, pentru stabilirea cercului de suspecți și individualizarea gradului de participație penală.

12 persoane au fost audiate vineri  la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităților procedurale, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” și ,,purtare abuzivă”.

Persoanele reținute sunt: Cătălin Ioan Florean, de 39 de ani, din Panaci, tehnician silvic al Ocolului Silvic Dealu Negru, Răzvan Daniel Dîmbu, de 24 de ani, din Șaru Dornei, Mirel Lungu, de 44 de ani, din Panaci și Ioan Iftinca, de 28 de ani, din Panaci.

Cei patru bărbați au fost încarcerați în Arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și instanței competente.

”Prin fermitate și modul integrat și operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că polițiștii nu tolerează astfel de comportamente antisociale și vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiție”, se arată în comunicatul menționat.

Vezi si

Participarea la proba scrisă a admiterii la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, posibilă doar cu certificat verde sau test COVID negativ

Sâmbătă, 23 octombrie, este programată proba scrisă de verificare a cunoștințelor pentru examenul de admitere …