Tuesday , June 25 2024

Au fost publicate listele cu copiii admiși în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2024-2025

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat listele elevilor înmatriculați în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2024-2025, dar și numărul de locuri rămase libere pentru a doua etapă de înscriere în învățământul primar.

Listele nominale, pe unități de învățământ, din fiecare localitate a județului Suceava se regăsesc aici:

https://isj.sv.edu.ro/images/Docs/invatamant_primar/2024/Lista_copiilor_admisi_la_clasa_pregatitoare_pentru_2024-2025.pdf.

Planul de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025 cuprinde un total de 7.798 de locuri, în 400 de clase pregătitoare. Dintre acestea, 6.920 de locuri sunt pentru învățământul de masă tradițional de stat, iar în prima etapă de admitere în clasa pregătitoare s-au ocupat 6.151 de locuri.
secretarasite

A doua etapă de înscriere în învățământul primar este destinată copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ sau nu au participat la prima etapă și va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie a.c. Pentru aceștia sunt disponibile 769 de locuri în învățământul tradițional, de stat. Au mai rămas libere 32 de locuri în învățământul particular, 98 de locuri la clasele de învățământ simultan și 49 în învățământul special, plus două locuri în clasă step-by-step, în Rădăuți.

Părinții vor depune sau transmite cererile-tip de înscriere la secretariatul școlii aflată pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate, iar până pe 21 iunie se va face procesarea cererilor la nivelul unităților de învățământ, aplicându-se procedura specifică elaborată de Inspectoratul Școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Ca etapă finală, la începutul lunii septembrie vor fi centralizate și soluționate de către inspectorat cererile părinților ai căror copii nu au fost încă înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …