Saturday , December 3 2022

Au fost predate primele apartamente din blocul ANL construit pentru medicii de la Spitalul Județean Suceava

Nouă medici, de diferite specialități, au încheiat contractele de închiriere și se pot muta. Aceștia vor achita chirii lunare cuprinse între 140 și 180 de lei. Blocul ANL din curtea Spitalului vechi are 30 de apartamente cu trei, respectiv două camere. 

Miercuri dimineață au fost predate primele apartamente destinate exclusiv medicilor din cadrul Spitalului Județean Suceava, în blocul ANL ridicat în curtea Spitalului Vechi. Din cele 30 de apartamente existente, cu trei, respectiv două camere, au fost închiriate deja nouă apartamente. Noii chiriași vor achita chirii cuprinse între 140 și 180 de lei.

La eveniment a luat parte și Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, acesta declarând că speră să atragă cât mai mulți medici la spitalul sucevean, aceștia având asigurată și locuință de serviciu, chiriile fiind mai mult decît modice. „Suntem la blocurile ANL unde astăzi s-au înmânat cheile pentru nouă apartamente, din cele 30 disponibile. Valoarea investiției este de 6,5 milioane de lei din partea ANL și 1,7 milioane de lei din partea Consiliului Județean, care a suportat cheltuielile pentru utilități. Sunt 20 de apartamente cu trei camere și zece apartamente cu două camere. A fost o comisie care a analizat cererile pentru apartamente. Din zece cereri depuse, nouă au fost acceptate, una singură a fost respinsă pentru că cel care o depusese nu era medic în cadrul Spitalului Județean. Nouă solicitanți se mută astăzi, au semnat contractele de închiriere. Sunt chirii cuprinse între 180 de lei pe lună pentru apartamentele cu trei camere și 140 cele cu două camere. De asemenea, sunt și locuri de parcare pe care le pot folosi, centrale proprii de apartament cu gaz metan. Scopul pentru care am ridicat aceste blocuri este și rămâne să aducem medici tineri la Spitalul Județean Suceava. Mai sunt apartamente care încă așteaptă, noi așteptăm medici la UPU pentru că dintr-o schemă de 18 posturi, avem doar opt ocupate. Mai este nevoie de medici la Neurologie, Neurochirurgie și mai sunt și alte discipline”, a declarat președintele CJ, Gheorghe Flutur.

Managerul spitalului sucevean, medicul Alexandru Calancea, a anunțat că aceste apartamente nu vor putea fi închiriate de către personalul medical auxiliar, fiind doar pentru medici. ”Sesiunea de depunere a dosarelor este încă deschisă. În momentul de față avem un regulament pentru închirierea acestor apartamente și sunt doar pentru medici. Nu avem limită de vârstă, orice medic nou care vine în echipa Spitalului Județean poate să beneficieze de unul dintre aceste apartamente. Avem foarte multe lucruri care cu siguranță vor atrage noi medici la Spitalul Județean, cum ar fi aparatura pe care o avem în dotare, iar apartamentele ANL vor fi un plus foarte mare”, a subliniat medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Chiar dacă mai bine de jumătate dintre apartamente încă nu sunt închiriate, conducerea Spitalului Județean speră că odată cu construirea noilor unități spitalicești, pentru copii și pentru boli infecțioase, va fi și un număr mai mare de medici noi la spitalul sucevean. ”Perspectiva construirii unui Spital de Copii cu aproximativ 500 de paturi și a unui pavilion de Boli Infecțioase cu peste 40 de paturi, înseamnă că vor veni medici în perioada următoare, nu este o grabă să se ocupe imediat aceste apartamente pentru că nu departe de aici pregătim și celelalte investiții, Spitalul de Copii și Spitalul de Boli Infecțioase care vor fi tot în această incintă”, a confirmat și Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …