Friday , December 9 2022

Au fost interzise în totalitate vizitele în Spitalul Județean Suceava. Nici măcar personalul medical nu mai are măști de protecție

Măsura interzicerii  accesului vizitatorilor a fost luată de conducerea unității spitalicești pentru evitarea transmiterii virusurilor gripale dar și a coronavirusului. Din păcate, începând de luni dimineață în Spitalulul Județean nu s-au mai găsit măști de protecție nici măcar pentru personalul medical, cei mai mulți angajați fiind nevoiți să și le procure de pe la prieteni sau rude care mai aveau măști pe acasă 

Conducerea Spitalului Județean “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a restricționat total accesul vizitatorilor pentru a preveni infecțiile cu noul coronavirus dar și răspândirea gripei. “Spitalul Județean de Urgență  comunică măsura restricționării totale a accesului vizitatorilor în unitate începând de astăzi 4.03.2020 (n.r. ieri), menținută pe o durată de timp stabilită în fucție de evoluția situației epidemiologice”, a anunțat printr-un comunicat de presă, medicul Mircea Macovei, director medical în cadrul unității spitalicești sucevene.

ăsuri similare au fost luate și la Spitalele Municipale Fălticeni și Rădăuți. La ambele unități spitalicești, programul de vizită a fost limitat la o oră pe zi, în intervalul orar 15.00 – 16.00. Accesul la persoana bolnană nu este permis simultan pentru mai mulți vizitatori. De asemenea, timpul efectiv al vizitei pentru un pacient nu poate depăși zece minute. Atunci când sunt prezenți în spital, vizitatorii sunt obligați să respecte indicațiile personalului medical în ceea ce privește ținuta obligatorie și folosirea dezinfectantului pentru igiena mâinilor. Vizitatorii sunt obligați să respecte indi­cațiile angajaților spitalului în ceea ce privește ținuta obli­gatorie și folosirea dezinfectantului pen­- tru spălarea mâinilor și vor prezenta, pentru a se consemna în registrul, Buletinul de indetitate, comunicând la intrarea în spital, pacientul, secția unde efectuează vizita și localitatea din care s-au deplasat. Este interzit accesul în spital pentru vizita persoanelor care provin din zonele afectate de noul coronavirus sau al persoanelor care prezintă simptome de gripă.

Criză de măști de protecție și la Spitalul Județean

Din păcate, criza generalizată de măști de protecție a lovit și personalul medical din Spitalul Județean Suceava. Începând de luni dimineață, angajaților Spitalului care au solicitat măști li s-a spus că în magazia unității nu mai există aceste produse, nici cele cu șnur și nici cele cu elastic. În aceste condiții,  personalul medical, o parte obligat să intre permanent în contact cu bolnavii, a apelat la tot felul de cunoștințe și relații pentru a-și procura acest minim echipament de protecție. (O.S.)

 

Vezi si

Extrem de beat, un șofer din Arbore a lovit patru mașini parcate în Şcheia

Joi dimineață,  în jurul orei 04:20, M. Gabriel, din Arbore, a condus un autoturism marca …

No comments

  1. masura buna ! ce se intampla cu pacientii care au nevoie de retete pentru insulina ?