Friday , June 14 2024

Au fost finalizate lucrările la Grădinița cu Program Prelungit din Bivolărie

 60 de preșcolari se vor bucura din toamnă de noua unitate de învățământ, construită de administrația condusă de primarul Vasile Iliuț în baza unui proiect pe fonduri europene în valoare de 450.000 de euro

Primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, a anunțat că zilele trecute au fost finalizate lucrările la Gradinița cu Program Prelungit din satul Bivolărie.

Construită în baza unui proiect în valoare de 450.000 de euro, obținut din fonduri europene nerambursabile, nouă unitate de învățământ dispune de trei săli de clasă, fiecare cu o capacitate de 20 de locuri.

“Am început acest proiect cam la șase luni de când am preluat mandatul de primar și am ținut să fie finalizat cât mai repede, dar lucrurile au întârziat din cauza avizării greoaie, astfel că vom fi nevoiți să o dăm în folosință abia din toamnă. Va fi o bucurie pentru copii, dar și pentru mămici”, a declarat primarul Vasile Iliuț, care a precizat că ar mai fi nevoie de încă trei-patru grădinițe de asemenea fel, una în zona Plai, alta în Laura, unde natalitatea este în creștere și una în partea de est a orașului Vicovu de Sus.

Administrația condusă de Vasile Iliuț a reușit să salveze de la demolare și vechea clădire a Grădiniței Nr. 2 din Laura, unde au fost refăcute fațada și acoperișul, iar în cel mai scurt timp va fi amenajat și un spațiu de  joacă pentru cei 16 de preșcolari care frecventează această unitate de învățământ.

Totodată, Vasile Iliuț a adăugat că primăria locală are pregătit un proiect în valoare de 8 milioare de euro pentru o Şcoală Verde în Bivolărie. Această va avea și o sală de sport și va fi dotată cu panouri fotovoltaice, fațade cu aerisire și pompe geotermale.

Tot la capitolul educație, Primăria din Vicovu de Sus va începe în toamnă construcția unei creșe în oraș, în baza unui proiect în valoare de 2,5 miloane de euro. “Locația a fost deja stabilită, în zona spitalului, iar finanțarea o avem asigurată”, a subliniat Vasile Iliuț.

Viitoarea creșă din Vicovu de Sus ar trebui să deservească 40 de copii, iar conform proiectului, va dispune de săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie propriul, cabinet medical, spații administrative și un spațiu de joacă amplu, în aer liber. (D.C.)

Vezi si

Captură uriașă la Broșteni. Lemn de 800.000 de euro confiscat valoric de la un gaterist care a simulat 279 de achiziții fictive de lemn din Ungaria 

În baza informațiilor proprii gestionate la nivelul Gărzii Forestiere Suceava, după verificări ample privind trasabilitatea …

error: