Thursday , December 8 2022

Au fost emise autorizațiile de construcție pentru Sala Polivalentă a Sucevei 

Primăria Municipiului Suceava a început săptămâna “cu dreptul” și a emis în cursul zilei de luni autorizația de construire pentru sala polivalentă cu 5.000 de locuri. De fapt, au fost autorizații separate emise pentru lucrarea ca atare și pentru organizarea de șantier. Cel mai probabil, din cauza vremii, acum va începe doar organizarea de șantier, iar lucrările propriu-zise vor demara mai în forță la primăvară, iar cu puțin noroc, Suceava ar putea să aibă o sală polivalentă în anul 2024, cel târziu 2025.

 

Primăria Municipiului Suceava a emis în cursul zilei de luni autorizația de construire pentru sala polivalentă cu 5.000 de locuri. De fapt, au fost autorizații separate emise pe lucrarea ca atare și pe organizarea de șantier. Deocamdată, cel mai probabil doar  organizarea de șantier va fi făcută, dar fiind vorba că este un obiectiv de investiții de dimensiuni mari, organizarea șantierului nu este o „bagatelă”. Ca dovadă, în sensul celor menționate, categoria de importanță a construcției este “B” – deosebită. De altfel, amenajarea șantierului este printre puținele lucrări care ar mai putea fi efectuate în aceste zile, dat fiind că vremea tinde să devină – natural, de altfel – mai capricioasă. Cu toate acestea, nu se poate spune fără echivoc că alte lucrări nu vor fi efectuate dacă va fi vreme prielnică.

Indiferent dacă o parte din lucrări vor demara sau asocierea care a câștigat licitația și are ca lider firma bistrițeană MIS Group se va limita doar la organziarea de șantier, se poate concluziona că odată cu autorizațiile de construcție – urmate de ordinele de începere a lucrărilor – anul acesta se bate primul țăruș și se sapă prima lopată în pământul unde se va face sala polivalentă (s.red.).

Pe baza datelor publice cu privire la autorizația de construcție emisă luni, sala polivalentă cu 5000 de locuri de la Suceava are aria construită este de 10552 mp, iar dat fiind faptul că regimul de înălțime este D+P+2E va însemna că suprafața desfășurată este de circa patru ori mai mare. În cazuld e față este vorba de 42.631 mp.

Pe lângă clădirea propriu-zisă, va fi construită și o anexă tehnică cu regim de înălțime parter, pe o arie desfășurată de 202 mp.

În ceea ce privește sala polivalentă ca atare, alcătuirea constructivă este din: infrastructura-radier general cu grinzi întoarse din beton armat; suprastructură-sistem structural de tip dual, cu stâlpi și pereți din beton armat; planșee tip dală, grinzi perimetrale, grinzi și gardene; acoperiș din ferme arcuite. Cel mai probabil, lucrările vor demara mai în forță pe la primăvară iar cu puțin noroc Suceava ar putea săm aibă o sală polivalentă în anul 2024, cel târziu 2025.

Desigur, cu condiția ca finanțarea de la Compania Națională de Investiții să fie asigurată cu o ritmicitate bună și să nu aibă constructorul motive să întârzie. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …