Friday , April 19 2024

Au crescut taxele, dar și încasările la bugetul Sucevei

Încasări cu patru milioane de lei mai mari la bugetul Sucevei în această primă parte a lui 2023 față de prima parte a lui 2022.

Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 15 martie care a precizat că până la 1 martie 2023, din taxele și impozitele locale s-au colectat cu 25,23% mai mulți bani decât la aceeași dată de anul trecut, creșterea fiind de la aproximativ 16 milioane de lei, la peste 20 de milioane de lei. Ion Lungu a recunoscut că aceste creșteri ale încasărilor la bugetul local vin și pe fondul creșterii taxelor locale, aspect care a nemulțumit nu puțină lume anul acesta. Care au fost avantajele la bugetul local în afară de faptul că unul din zece suceveni nu a mai dat pe la ghișee ca să facă plata online? Ei bine, primarul Ion Lungu a venit cu câteva clarificări pe această temă: încasările de la persoanele fizice s-au majorat cu 22,88%, iar cele de la persoanele juridice, cu 153,6%. „În fiecare an, la 31 martie trecem printr-un zero, în sensul că stingem toate datoriile. Sper ca și în acest an, cu încasările pe care le avem să ajungem în acel punct. Apoi, se acumulează noi datorii”. (D. P.)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …