Thursday , November 30 2023

Atractivitatea economică a municipiului Suceava și a zonei metropolitane, prezentată de primarul Lungu în cadrul “Maratonului de business” organizat la USV

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat, joi, 26 mai, la evenimentul organizat de CCI Francaise (Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură) în  România si Alianța Franceză Suceava intitulat “Maratonul de business” și care s-a desfășurat la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit celor specificate de edil într-o scurtă informare, întâlnirea a fost un dialog deschis cu reprezentanții autorităților locale – prefectura, consiliul județean – a mediului de afaceri, a managerilor marilor companii franceze – Orange, Lagardere, Group Rossman Ambro – și românești – Campus Medical Bucovina, Cyber Security Expert etc.  “Discuțiile s-au axat pe corelarea bugetului de dezvoltare a municipiului, pe strategiile și proiectele în curs de realizare, a facilităților pentru investiții noi. Am prezentat cele mai importante proiecte ale municipalității – Transportul Public Electric, Aplicat – proiect pe digitalizare,  “100 de orașe Inteligente si neutre din punct de vedere climatic “, proiect în care am invitat Universitatea să  fie partener”, a specificat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De asemenea, el a anunțat că a lansat invitația mediului de afaceri de a participa la implementarea unor proiecte aflate pe agenda municipalitaii: Parc Fotovoltaic, Transport Public Ecologic Metropolitan în parteneriat public-privat. “Acest Maraton este o oportunitate de a identifica noi oportunități atât pentru autoritățile  publice, cât și pentru companii  în dezvoltarea proiectelor publice în domeniile educației, sănătății, infrastructură etc.”, a conchis Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun, savurată de mii de suceveni (FOTO – VIDEO)

”Este o atmosferă foarte plăcută aici în piață și urmează ca toată luna decembrie să …