Tuesday , July 23 2024

ATENȚIE! Suntem sub COD ROȘU de caniculă. Temperaturile pot atinge 41°C

Administrația Națională de Meteorologie a emis  avertizări Cod Portocaliu și Cod Roșu care anunță temperaturi extrem de ridicate în toată țara în acest sfârșit de săptămână.

Astfel, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, 13-14 iulie, o mare parte din țară, inclusiv partea de est a județului Suceava, va fi sub COD ROȘU de caniculă. Partea de vest a județului Suceava, zona montană, va fi sub avertizare Cod Portocaliu de temperaturi ridicate.

Conform ANM, în 13-14 iulie, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Meteorologii atenționează că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Vezi si

Șoldan: Proiectul de decolmatare a lacului de suprafață Solca și securizarea barajului, o investiție tărăgănată de 20 de ani, a intrat în linie dreaptă

  Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a anunțat, luni seara, că proiectul …