Sunday , January 29 2023

Atelier de pictură intitulat “China îîn ochi de copil”, maine, la Ceteatea de Scaun

Casa Româno-Chineză Suceava organizează Atelierul de pictură intitulat „China în ochi de copil ” în data de 1 iunie, în incinta Cetății de Scaun a Sucevei. În acest eveniment noi ne propunem să promovăm ­va­lorile culturale și sociale din arealul țintă. Proiect în care sunt implicați 60 de copilași din Centrele de plasament de pe raza județului Suceava cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. Evenimentul beneficiază de disponibilitatea elevilor Colegiului Național Ciprian Porumbescu Suceava, care s-au oferit voluntar să coordoneze activitatea copiilor în cadrul atelierului dar și entități juridice care au răspuns pozitiv în momentul în care am lansat inițiativa organizării celei de-a 2 ediții a evenimentului cum ar fi Opes Foundation, Aqua Carpatica, Urban Street Food&Bar, Muzeul Bucovinei.

Proiectul „China în ochi de copil” va avea un impact conside­rabil prin faptul că propune dezvoltarea aptitudinilor prin activități educaționale în aer liber pentru copiii defavorizați proveniți din centrele de plasament, astfel copiii vor avea parte de activități recreative și de socializare pentru a se realiza echilibrul între activitățile de învățare și cele de relaxare și joc.

Cu acest prilej copiii vor conștietiza importanța atelierului de pictură moderat de către doamna profesor Camelia Rusu Sadovei, împreună cu 10 elevi voluntari ai Colegiului Național Ciprian Porumbescu Suceava dar și de ma­estrul penelului Lucian Mânecan. Rolul lor în calitate de artiști cu un talent deosebit este de a-i îndemna pe copii să își dezvolte imaginația și să creeze picturi impresionante des­pre China, așa cum o văd prin ochii lor. În ceea ce privește picturile copiilor, acestea vor fi evaluate și vor fi desemnați 3 caștigători care vor fi răsplătiți cu premii pe măsură.

Din punctul de vedere al Casei Româno-Chineză Suceava, prin participarea activă în cadrul atelierului de pictură copiii au o mai bună posibilitate de a interacționa cu realitățile, de socializare și formarea de noi prietenii, de a deprinde abilități sociale, independență dar și o dezvoltare psiho-emoțională.

Dorim să creștem gradul de conștientizare a populației de la nivelul județului Suceava cu privire la importanța integrării în societate al copiilor din centrele de plasament, întrucât ei au un rol deosebit de important în evoluția social-economică  a județului.

Casa Româno-Chineză Suceava își dorește să organizeze cât mai mult proiecte culturale și sociale pentru copiii defavorizați și să creeze amintiri frumoase, oferindu-le ocazia să iasă din centre, pentru a petrece o zi la muzeu, la teatru, la film, în parcuri, dar mai ales, în ateliere de creație în aer liber. E greu de imaginat cum unii copii nu ies nici măcar în curtea centrelor și mulți dintre copiii din sistem nu își pot aminti o zi frumoasă din viața lor.

Un alt obiectiv al evenimentui „China în ochi de copil” organizat de către Casa Româno-Chineză Suceava presupune promovarea talentului acestor copii. În acest sens s-au început demersurile pentru  organizarea unei expoziții a picturilor micilor artiști în cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București. De asemenea Casa Româno-Chineză Suceava s-a gândit și la cei care nu pot fi ajunge efectiv la eveniment dar doresc să susțină această cauză, se va organiza o licitație în mediul online, iar banii strânși vor fi folosiți în ­ve­derea achiziționării de rechizite școlare necesare copiilor, informează un comunicat al Casei Româno-Chineză Suceava. (O.S.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …