Wednesday , February 1 2023

UPDATE: Promovabilitate de aproximativ 65%, la BAC, in judetul Suceava. VEZI AICI NOTELE

rezulta bac [800x600]

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de aproximativ 65 la sută în judeţul Suceava, potrivit estimărilor ISJ, fiind înregistrată o singură medie de 10, obţinută de un elev de la un liceu teoretic din Vatra Dornei, iar la două licee sucevene doar doi candidaţi reuşind să promoveze.
Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, în judeţul Suceava, un singur candidat a obţinut media 10 la bacalaureat, fiind vorba despre un elev de la Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, profilul matematică-informatică.
Următoarea medie, 9,98, a fost obţinută de un absolvent de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni, profilul matematică-informatică, fiind urmat de un candidat de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, care a obţinut media 9,96, şi de un elev de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”, cu media 9,95.
La Colegiile “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, “Dimitrie Cantemir” din Suceava şi “Mihai Eminescu” din Suceava cea mai mare medie obţinută la bacalaureat este 9,93. La Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă” din Siret cea mai mare medie este 9,90, în timp ce la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi este 9,86.
Singura unitate de învăţământ unde toţi candidaţi – 101 – au promovat examenul este Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, cea mai mare medie fiind 9,73, iar cea mai mică 6,65.
Pe de altă parte, la Centru de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Câmpulung Moldovenesc, cu formă de învăţământ frecvenţă redusă, un singur candidat din cei 16 înscrişi a promovat examenul, cu media 7,2, o situaţie similară fiind înregistrată şi la Liceul Tehnologic “Vasile Gherasim” din Marginea, unde singurul candidat care a promovat a obţinut media 6,25. De asemenea, doar doi absolvenţi de la Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” din Suceava au reuşit să obţină medii de promovare a bacalaureatului.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat că promovabilitatea la bacalaureat este estimată la aproximativ 65 la sută, după rezultate Bac 2014, informeaza gandul.info.
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Suceava a fost anul trecut, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 64,48 la sută.

Duminica seara s-au afişat pe site-ul edu.ro mediile obţinute de elevii suceveni în urma examenului de Bacalaurea. Luni , incepandcu  ora 12.00, aceste medii vor fi afişate la licee. 5.959 de absolvenţi ai claselor a XII-a s-au înscris la Bacalaureat anul acesta, în judeţul Suceava 

 
Duminica seara, pe site-ul bacalaureat.edu.ro au fost afişate mediile obţinute de elevii suceveni la examenul de Bacalaureat. O singură elevă, Iordache Denisa Ioana, de la Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, a reuşit să aibă media generală 10 la examenul din acest an. Trebuie remarcat şi faptul că 13 elevi suceveni au luat BAC-ul cu medii cuprinse între 9.90 şi 9.98.

VEZI AICI MEDIILE OBTINUTE DE ELEVII SUCEVENI

La licee, rezultate se vor afişa luni, începând cu ora 12:00. In urma afişării notelor, elevii care se vor considera nedreptăţiţi de punctaj, vor avea la dispoziţie patru ore pentru depunderea contestaţiilor. Lucrările contestate vor fi reevaluate în perioada 8 – 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 11 iulie.
Elevii absolvenţi ai claselor a XII-a au susţinut în perioada 30 iunie – 4 iulie, probele primei sesiuni de Bacalaureat din acest an. ~n judeţul Suceava, potrivit Inspectoratului {colar Judeţean, un număr de 5.959 de elevi s-au înscris pentru susţinerea celor trei probe. La prima probă, cea de Limba şi Literatura română, care s-a desfăşurat luni, 30 iunie, 233 de elevi au fost absenţi, iar 357 dintre aceştia şi-au echivalat proba cu una susţinută în sesiunile anterioare. Prima probă a Bacalaureatului a înregistrat, în judeţul Suceava, un singur caz de fraudă, al cărui făptaş a fost un elev aparţinând Liceului Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni, care a fost repartizat la centrul de examinare al Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava. Acesta a fost surprins copiind, având asupra sa diferite materiale auxiliare, şi-a recunoscut vina printr-un proces verbal, iar pentru fapta sa a fost eliminat din examenul de Bacalaureat şi i-a fost interzisă înscrierea şi participarea la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Cea de-a doua probă a examenului de Bacalaureat, proba obligatorie a profilului, susţinută de elevi miercuri, 2 iulie, a constat în subiecte de Istorie sau Matematică, în funcţie de profilul şi specialitatea pe care elevii au absolvit-o. La proba obligatorie a profilului, 310 dintre elevi şi-au echivalat proba cu una susţinută în sesiunile precedente, iar 281 au fost declaraţi absenţi. ~n cursul examenului de miercuri, o elevă al Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, care se afla la centrul de examinare al Colegiului Naţional “{tefan cel Mare” din municipiu, a leşinat în timpul probei şi a fost transportată la spital. Eleva a solicitat şi i s-a aprobat de către Inspectoratul {colar Judeţean, un subiect de rezervă, iar aceasta susţinut proba la Istorie în aceeaşi zi, dar cu un decalaj de câteva ore, aceasta începând examenul la ora 14:00 sub supravegherea unui comisii speciale. Vineri, 4 iulie, elevii au trecut prin emoţiile ultimei probe a Bacalaureatului, la care au avut de ales între 11 materii de examinare: anatomie, biologie, geografie, chimie, fizică, informatică, sociologie, psihologie, filosofie , economie sau logică. Dintre toţi cei înscrişi, 265 de absolvenţi nu au reuşit să se prezinte la centrele de examinare, iar 368 şi-au echivalat proba cu una susţinută într-o sesiune anterioară. La proba la alegere a profilului, desfăşurată vineri, nu s-au înregistrat situaţii de fraudă sau cazuri neaşteptate. Totodată, dintre cei 5.959 de elevi înscrişi în sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului din acest an, 16 absolvenţi din Siret au susţinut şi proba de limbă maternă, limba ucrainiană.
{ase elevi din judeţ au susţinut examenul de Bacalaureat în condiţii speciale
Pentru şase elevi din judeţul Suceava, probele din cadrul examenului de Bacalaureat, s-au ţinut în condiţii speciale. O elevă a Colegiului Naţional “Petru Rareş şi un alt elev al Colegiului Pedagogic “Mihai Eminescu” din Suceava au primit acceptul de a rezolva subiectele de examen prin dictare, pentru că ambii au fracturi ale braţului. Un elev al Colegiului Tehnic “Vasile Lovinescu” Fălticeni a susţinut examenele la domiciliu, fiind nedeplasabil, doi elevi ai Colegiului Naţional “Edoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi au cerut prelungirea cu o oră şi jumătate a timpului acordat pentru redactarea subiectului, din cauza problemelor medicale, iar unui elev al Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava i s-a permis rezolvarea subiectului pe computer. (Ida MOISII)
 
 

 

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …