Sunday , May 9 2021

Candidații care au susținut Bacalaureatul află azi rezultatele

Astăzi, până în ora 12.00, vor fi afișate rezultatele examenului de Bacalaureat, așteptate de cei circa 6.000 de absolvenți de liceu care s-au prezentat la examene. Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, azi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau des­creștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Bacalaureat, rezultate, masca
Circa 6.000 de absolvenți de liceu suceveni s-au prezentat anul acesta la examene

Amintim că 5.501 candidați au susținut proba scrisă la limba și literatura română, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat au participat 5.695 candidați, 3.869 optând pentru matematică, res­pectiv 1.826 au ales istoria, iar la proba la alegere a profilului cei mai mulți absolvenți de liceu au optat să susțină examene la disciplinele Biologie, Geografie și Logică.

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să dea toate examenele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și să obțină minimum media 6 la probele scrise.

Elevii aflați în izolare sau confirmați po­zi­tiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor parti­cipa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește recepti­vitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitali­zați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni. (O. N.)

 

Vezi si

Două petreceri întrerupte vineri seara de polițiștii suceveni

Polițiștii monitorizează respectarea legii, preluând orice sesizare privind organizarea unor astfel de evenimente făcută prin …