Candidații care au susținut Bacalaureatul află azi rezultatele

reportersite
30 iunie 2020, 6:55

Astăzi, până în ora 12.00, vor fi afișate rezultatele examenului de Bacalaureat, așteptate de cei circa 6.000 de absolvenți de liceu care s-au prezentat la examene. Contestațiile vor putea fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, azi, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun sau transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau des­creștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Bacalaureat, rezultate, masca

Circa 6.000 de absolvenți de liceu suceveni s-au prezentat anul acesta la examene

Amintim că 5.501 candidați au susținut proba scrisă la limba și literatura română, la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat au participat 5.695 candidați, 3.869 optând pentru matematică, res­pectiv 1.826 au ales istoria, iar la proba la alegere a profilului cei mai mulți absolvenți de liceu au optat să susțină examene la disciplinele Biologie, Geografie și Logică.

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să dea toate examenele scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea și să obțină minimum media 6 la probele scrise.

Elevii aflați în izolare sau confirmați po­zi­tiv cu noul coronavirus vor susține examenul de Bacalaureat în etapa specială, începând cu data de 6 iulie. La această etapă vor parti­cipa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește recepti­vitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitali­zați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni. (O. N.)

 

reportersite