Astazi incep probele eliminatorii pentru candidatii care vor sa ocupe cele 350 de locuri scoase la concurs la Școala de Jandarmi de la Fălticeni

12/01/19 ora:9:34am

Candidații pentru concursul de admitere la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni s-au putut prezenta, joi și vineri, la sediul școlii în vederea înscrierii și a ridicării legitimațiilor de concurs. La structurile teritoriale ale Jandarmeriei Române au depus dosarele 904 candidaţi, din care 201 femei și 703 bărbați.

Anul acesta, pentru sesiunea din ianuarie a concursului de admitere au fost repartizate Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni 350 de locuri din care 15 locuri pentru SIE, 4 locuri pentru candidați de etnie rromă și 2 locuri pentru candidați ai altor minorități.

Începând de sâmbătă 12 ianuarie sunt planificate probele eliminatorii: examinarea medicală care se va desfășura la sediul școlii și verificarea aptitudinilor fizice care va avea loc la sala de sport a Colegiului Vasile Lovinescu și la sala de sport Gabriel Udișteanu. După finalizarea probelor eliminatorii, candidații rămași în concurs vor avea de parcurs duminică 20 ianuarie testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care va consta în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină – engleză sau franceză. (D.P.)