Sunday , February 5 2023

Astăzi este ultima zi de înscrieri la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava

Până aseară, pentru a urma cursurile de licenţă la zi s-au înscris 1.913 absolvenţi de liceu, iar pentru a urma cursurile universitare la ID, s-au înscris 226 u de asemenea s-au făcut înscrieri şi la masterat, până aseară erau înscrişi 623 de candidaţi 

usv [1600x1200]

Absolvenţii de liceu ce doresc să urmeze cursurile universitare la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava se mai pot înscrie până astăzi la orele 16:00. Precizăm că înscrierile la unitatea superioară de învăţământ au început în data de 13 iulie şi, conform statisticilor făcute de reprezentanţii USV, cea mai căutată facultate este Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică.
Menţionăm că în prima zi de înscriere la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, nu s-au prezentat foarte mulţi candidaţi din cauza faptului că liceele din judeţ nu eliberaseră încă documentaţia necesară admiterii la universitate. Toţi cei care s-au înscris luni, 13 iulie fac parte din seriile anterioare de absolvenţi de liceu.
Precizăm că o parte dintre candidaţi, înscrişi la o specializare din cadrul unei facultăţi, au mai optat şi pentru altele, astfel numărul înscrierilor crescând în cadrul facultăţilor.
Pentru a urma cursurile de licenţă zi, până aseară s-au înscris 1.913 candidaţi, dintre care 495 au optat pentru specializările din cadrul Facultăţii de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică.
Pe lângă înscrierile la studii de licenţă zi, absolvenţii de liceu au mai optat şi pentru învăţământul la distanţă, astfel, aseară, erau înscrişi pentru a urma cursurile universitare la “distanţă” 226 de absolvenţi de liceu.
De asemenea, şi absolvenţii de studii universitare s-au înscris pentru a-şi definitiva cursurile, aceştia înscriindu-se în număr destul de mare pentru a urma studiile de masterat. Potrivit statisticii făcute de USV, până la finalul zilei de ieri, la studiile de master erau înscrişi 623 de candidaţi. (I.G.N.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …