Friday , December 2 2022

Asocierea municipiului Suceava cu Bethlehem, votată cu împotriviri în Consiliul local

consiliu local suceava 25 oct 2017

In ședința ordinară de ieri a Consiliului municipal Suceava, s-a pus în discuție votarea  unui  acord de parteneriat  între municipiul Suceava  din România și municipiul Bethlehem din Palestina. Potrivit proiectului de hătărâre,  s-a vizat stabilirea relații de colaborare economice și comerciale, schimburi de experiență între școli, la nivel de școli, colegii naționale, școli profesionale și instituțiii de învățământ superior, organizarea de întâlniri în vederea realizării de schimbururi de experiență în scopul promovării valorilor culturale, cooperarea în domenii ca – teatru, muzică, arte plastice, etnografie și organizarea de expoziții comune în aceste domenii, tabere de creație și festivaluri.  Se are în vedere sprijinirea realizării în comun a unor emisiuni radio – TV precum și a schimbului de informații în presa  scrisă preum și alte inițiative culturale.  Alte componente de colaborare vizează domeniul protecției mediului, serviciile medicale precum și cele vizând serviciile edilitare.

Proiectul a fost luat la bani mărunți de consilierii Partidului Social Democrat. Consilierul liberal Angela Zarojanu a dat explicațiile cerute iar în momentul în care a fost supusă la vot, noua hotărâre de consiliu local a fost validată, cu 15 voturi pentru, șapte voturi împotrivă și o abținere, acestea din urmă venind tot din tabăra social democrată a aleșilor municipali.

Bethlehem (Casa Pâinii – în ebraică, n.r.) este unul dintre cele mai cunoscute locuri ale culturii religioase creștine. Tradiția spune că într-o iesle din Beltleem ( cum se arată în scrierile creștine), s-a născut Iisus Hristos. In spațiul creștin, numele vechii cetăți a suferit modificări, ajungând să fie denumită, de exemplu “Vifraim” în colindele tradiționale din nordul țării noastre . Sapte consilieri locali municipali au apreciat însă că nu se impune înfrățirea orașului municipiu reședință de județ din România, cu Bethlehem.(D.P.,  N.R.)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …