Asociere pentru marcarea Zilei Bucovinei și a Zilei Naționale a României între Municipiul Suceava și Asociația Culturală Arcanul – USV

reportersite
27 noiembrie 2020, 5:55

Municipiul Suceava se asociază cu Asociația Culturală Arcanul – USV pentru marcarea Zilei Bucovinei și a Zilei Naționale a României. Parteneriatul va fi valabil în perioada 26 noiembrie -16 decembrie iar Primăria va contribui financiar cu 40.000 de lei.

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens inițiat de primarul Ion Lungu a fost supus aprobării deliberativului local în ședința 26 noiembrie și, de altfel, a fost adoptat de deliberativul local. „Din dorința de a marca și de a sublinia Ziua Bucovinei și Ziua Națională a României respectând măsurile impuse de reglementările în vigoare privind prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 evenimentul constă în montare și editare audio-video filme pe baza spectacolelor susținute anterior de către Ansamblul Arcanul – USV Suceava și invitații săi respectiv difuzarea acestora în cadrul emisiunilor folclorice de la TVR Iași, TVR3. Etno TV și Bucovina TV. Necesitatea realizării acestui proiect se datorează în primul rând dorinței de a sublinia importanța Zilei Bucovinei și a Zilei Naționale a României”, se spune în raportul la proiectul de hotărâre.
secretarasite

În același document se precizează și faptul că acțiunile pentru care Municipiul Suceava se asociază cu Asociația Cultural Educativă Arcanul-USV pentru perioada 26 noiembrie – 16 decembrie sunt de interes local și au fost incluse în proiectul „La Suceava în cetate”. (D.P.)
secretarasite