Wednesday , February 8 2023

Asistenta șefă de la UPU împreună cu brancardieri și infirmiere, detașați pentru 60 de zile în alte secții ale Spitalului Județean

Aceștia sunt “pedepsiți” pentru deficiențe privind calitatea serviciilor, după cum a declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul medical al Spitalului, medicul Doina Ganea Motan. Nemulțumiți de această decizie, cei detașați au protestat la ușa biroului managerului Vasile Rîmbu, încercând să-l convingă pe acesta să revină asupra deciziei

Doinaganea motan

Ziua de ieri a debutat pentru managerul Spitalului Județean Suceava, economistul Vasile Rîmbu, cu un protest al brancardierilor și infirmierelor din Unitatea de Primiri Urgențe, care au fost detașați pentru o perioadă de 60 de zile în alte secții și departamente din unitatea spitalicească suceveană, pentru mai multe deficiențe privind calitatea serviciilor. După cum a reieșit din declarațiile directorului me-dical, medicul Doina Ganea Motan (foto), aceasta este o măsură administrativă deoarece calitatea serviciilor în UPU nu este cea dorită de conducerea Spitalului.
“UPU reprezintă poarta de intrare în spital, iar răspunsul angajaților, începând de la personalul auxiliar și până la medici, trebuie să fie optim, pentru că de aici pleacă imaginea pe care o capătă spitalul. La gradul de implicare al Comitetului Director privind condițiile de muncă pentru angajați, pe de o parte, și pentru pacienți, pentru a beneficia de alte standarde, mi se pare că suntem absolut îndreptățiți ca să fim extrem de exigenți în aceste cerințe și să nu facem rabat de la acest principiu”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă directorul medical Doina Ganea Motan. Aceasta a adăugat că decizia de detașare rămâne valabilă, în ciuda protestelor, completând că brancardierilor li se reproșează mânuirea defectuoasă a tărgilor, ceea ce a dus la defectarea computerului tomograf.
“Nu este normal să nu fie atenți și să nu-și asume răspunderea pentru stricăciunile pe care le fac”, a completat Doina Ganea Motan. Tot prin această decizie a fost numită și o nouă asistență șefă în Unitatea de Primiri Urgențe. Este vorba despre Mihaela Hreceniuc, care și-a desfășurat până acum activitatea în cadrul Cabinetului de Cardiologie din cadrul Ambulatoriului de specialitate. Valeria Curelușă, cea care a ocupat până acum funcția de asistentă șefă în UPU, se va întoarce în secția de Chirurgie generală. Conducerea Spitalului Județean i-a reproșat acesteia că nu a reușit să coordoneze activitatea din Unitatea de Primiri Urgențe. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Ion Lungu: Lucrăm contracronometru pentru a putea finaliza creșa mare din Burdujeni la începutul lunii septembrie

Din cauza diferenței mari de nivel, deocamdată se impune ridicarea unui zid de sprijin de …