Tuesday , September 27 2022

Asfaltarea pistei Aeroportului de la Salcea va începe peste câteva zile

nechifor  c [800x600]


La Aeroportul “Stefan cel Mare” – Suceava va începe, cel mai probabil de săptămâna viitoare, turnarea asfaltului pentru realizarea pistei elastice, în prezent fiind efectuate probele tehnologice la staţia de producere a asfaltului. Anunţul a fost făcut, ieri, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. El a lăsat să se înţeleagă că este încrezător în posibilităţile de a face cât mai multe lucrări în această toamnă. „Cred că în următoarele zile vom putea trece la partea de asfalt”, a declarat Cătălin Nechifor, adăugând că şi pe partea de balizaj s-a lucrat foarte mult în ultima perioadă. „Cred că din luna februarie, după cum am discutat şi cu cei de la Romatsa care şi-au prins în buget pe anul viitor, vor veni să pună YLS-ul”, a declarat Cătălin Nechifor.
Menţionăm că de mai multă vreme firma botoşăneană Tehnic Asist care execută lucrările de modernizare a pistei a montat staţia de asfalt într-o zonă din apropierea aeroportului. Din cauza ploilor abundente din lunile de vară, asfaltarea a fost amânată, ca de altfel şi alte lucrări premergătoare, iar deja probele tehnologice au început zilele trecute, iar probele prelevate vor fi expertizate la un laborator specializat din Bucureşti, iar asfaltarea propriu – zisă va începe după obţinerea avizelor de laborator. (D.P.)

Vezi si

LUNGU: Grădinița de la Colegiul ”Mihai Eminescu” va fi dată în funcțiune pe 1 decembrie 2022, iar cea din Ițcani, de la Școala 7, până pe 30 iunie 2023

După ce recent au fost date în funcțiune 2 grădinițe cu program prelungit pe fonduri …