Asfalt care zboară când bate vântul, plătit din bani europeni, considerat lucrare de calitate de primarul dornean Ilie Boancheș

30 mai 2019, 10:00

Străzile din Vatra Dornei sunt praf. Cu mare pompă, primarul liberal Ilie Boancheș a anunțat la începutul primăverii că are aproape 15 milioane de lei dintr-un proiect european și începe reabilitarea drumurilor din orașul-stațiune. Zilele trecute, dornenii revoltați l-au chemat pe Boancheș să-i arate cum asfaltul “european” e doar un maglavais, trântit direct în praf, care se desprinde cu mâna goală. Boancheș a încercat să-i prostească pe oamenii revoltați spunându-le că toată treaba e în regulă, că mai urmează instalarea unor borduri și turnarea unui strat de uzură. Oamenii au râs de el și i-au explicat ca la copiii mici că bordurile se pun înainte de asfaltare și că degeaba pune strat de uzură, dacă stratul de bază zboară când bate vântul

În primăvara acestui an, străzile din munici­piul Vatra Dornei au intrat într-un proces de mo­dernizare, Primăria municipiului anunțând că a început lucrările în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare infrastructură rutieră în stațiunea balneo – climaterică Vatra Dornei”, proiect finanțat prin POR 2014 – 2020, a cărui valoare este de 14.823.842 lei. Obiectivele vizate de acest proiect sunt strada Bistriței, strada Chilia, strada Foresta, strada Bârnărel, strada Eroilor, strada Pinului, strada Schitului, strada Sondei, strada Dornelor, strada Vasile Lițu, strada Telefericului și strada Unirii.

Capturi video – RADIO DORNA

Dornenii sunt însă extrem de nemulțumiți de faptul că străzile sunt asfaltate în bătaie de joc și că banii sunt aruncați practic pe „apa sâmbetei”. Pe strada Dornelor, unde circulă vehicule de tonaj greu, a fost turnat un strat extrem de subțire de asfalt. „Pe varianta camioanelor se asfalteză în bătaie de joc. Pe aici trec camioane de 40 de tone. Nu se poate așa ceva”,a declarat un dornean nemulțumit de modul cum se lucrează la străzile din oraș.

Oamenii, revoltați, au filmat cum se lucrează pe strada respectivă și cum reușesc să rupă cu mâna bucăți mari din asfaltul abia turnat, care, spun dornenii a fost pus direct în praf, fără ca drumul să fie curățat sau să fie turnat un strat de amorsă.

Dintr-o filmare postată zilele trecute de Radio “Dorna”, se poate observa că, ajuns la fața locului, primarul Ilie Boancheș (PNL) nu a reușit să explice oamenilor revoltați ce s-a întâmplat, ba, mai mult, a încercat să le ia apărarea constructorilor. Primarul, acuzat oricum de ani de zile de oameni că toate drumurile din orașul stațiune sunt pline de gropi, încropește senin explicații fanteziste pentru bătaia de joc de pe strada Dornelor.  Boancheș a încercat să-i liniștească pe dornenii supărați, spunând că lucrarea oricum nu e gata, că acolo urmează să mai fie instalate borduri și că asfaltul existent e doar “un strat de egalizare” (?!) și că oricum mai vine un strat “de uzură” turnat peste asfaltul existent. Dornenii prezenți la fața locului i-au explicat lui Boancheș că bordurile trebuiau instalate înainte de turnarea asfaltului și că degeaba toarnă strat de uzură peste asfaltul existent, trântit direct în praf și care se desprinde cu mâna goală.

De altfel, dornenii sunt revoltați că mai toate lucrările de infrastructură realizate în Dorna sub “îndrumarea” primarului Boancheș sunt niște cârpeli, drumurile din orașul-stațiune fiind într-o cumplită stare de degradare. De asemenea, dornenii sunt nemulțumiți de faptul că toate reproșurile vizând modul în care e administrat orașul nu sunt auzite la Primărie, în ultimii ani administrația Boancheș fiind preocupată doar de contracte ciudate care ori sunt finalizate prost, ori nu reprezintă cu adevărat prioritățile orașului. (O.S.)

 

reportersite

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. #Cetatean 30/05/2019 la ora 12:08 -

    Asa se intampla cand primarii sunt alesi politic si nu pe competente administrative. De atlfel, aceasta regula se aplica la aproape tot sistemul bugetar romanesc. De aici si motivul pentru care tara aceasta bate pasul pe loc de 30 de ani… Bravo Dorneni, sa il tot alegeti !