Thursday , May 13 2021

Ascunzători de țigări de contrabandă amenajate în Ucraina, la distanță de 1,5 – 2 kilometri de granița cu România

Grănicerii ucraineni au găsit abandonate țigări în valoare de 600.000 de grivne într-o ascunzătoare din zona raionului Vijnița. Grănicerii au găsit în ascunzătoare țigări fără timbre fiscale (ștampile de accize) din Ucraina.

Evenimentul ar fi avut loc marți, 13 aprilie, polițiștii de frontieră din sectorul (departamentul) Falkiv au găsit în mijlocul pădurii respectiva ascunzătoare cu țigări. Contrabandiștii au ascuns pachetele de produse din tutun sub ramurile și frunzele copacilor uscați. Se pare că aceștia pregăteau marfa pentru a trece peste granița ucraineană, în județul Suceava, cu rucsaci improvizați plini cu țigări Marvel. Frontieriștii au găsit țigările în pe care le transportau.

De altfel, presa cernăuțeana remarcă și faptul că nu este prima dată când grănicerii de la Falkiv au descoperit ascunzătorile contrabandiștilor, amenajate la o distanță de 1,5 până la 2 kilometri de granița cu România.

În ceea ce privește produsele de tutun descoperite în respectiva ascunzătoare, și anume aproape 15 mii de pachete de țigări  în 30 de cutii, acestea vor fi predate autorităților fiscale.Valoarea evaluării mărfurilor, conform informațiilor preliminare, aceasta ajunge la aproximativ 600 de mii de grivne. (D.P.)

 

Vezi si

356 de gradații de merit disponibile pentru personalul din învățământul sucevean

Pentru personalul didactic de predare, conducere, îndrumare și control sunt disponibile 322 de gradații, în …