Friday , September 30 2022

Așa arată cupola luminoasă din centrul Sucevei

Cupola  a fost montata pe esplanada din fața Casei de Cultură și aseară au fost făcute primele probe. Aceasta este alcătuită din aproximativ 3.000 m de șir luminos si 9 stalpi suport. Numai luminile cântăresc aproximativ 400 kg 

cupola aprinsa

Cupola luminoasă a fost asamblată ieri, aseară fiind făcute probele. Aceasta este alcătuită dintr-un stâlp central de 15 m înălțime și opt stâlpi de șase metri înălțime poziționați în jurul acestuia, diametrul cupolei fiind  de 40 m. Stâlpii au fost amplasați încă de duminică, structura cupolei fiind alcătuită, pe lângă cei 9 stâlpi suport si din câteva zeci de blocuri de beton al căror rol este acela de a susține greutatea cupolei, precum și din 150 de șiruri luminoase a câte 20 m fiecare, cei 3000 m de sir luminos cântărind aproximativ 400 kg. Montajul a fost asigurat de firma care a câștigat licitația pentru realizarea cupolei, Neon Lighting SRL Cluj. Suma totală achitată de municipalitate pentru cupolă a fost de 260.000 lei, dintre 128.000 lei a costat structura de rezistență și 132.000 lei au costat beculețele. Pe stâlpi vor fi puse lumini, iar stâlpul de beton din centru va fi acoperit de fulgi luminoși. Aseară au fost făcute probele, cupola urmând să fie aprinsă definitiv pe 28 noiembrie, odată cu bradul si celelalte decorațiuni luminoase din municipiu. (A.I.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …

One comment

  1. Extraordinar! Am căzut pe spate.
    In loc de becuri și panseluțe as prefera că banii sa se duca in construcția unui pod peste apa Sucevei sau pt centura ocolitoare a Sucevei care ar putea fi trecută în administrația locală.