Wednesday , February 8 2023

ARS Cernăuți – „Bucovina este o casă temporară pentru cei care fug de rachetele lui Putin”

Voluntarii români au dat ajutoare umanitare copiilor strămutați în regiunea Cernăuți din alte regiuni mai afectate de război ale Ucrainei. Acestea includ jucării, haine și rechizite școlare de la binefăcători italieni. Irina Isopenco și Artur Muntean, adjuncții șefului Administrației Regionale de Stat Cernăuți, „au mulțumit partenerilor bucovineni (s.r.) pentru sprijinul acordat”, potrivit unei postări de pe contul de facebook al Administrației Regionale de Stat (ARS) Cernăuți.

Conform sursei citate este vorba de 140 de copii care au fost evacuați în regiune din trei centre de reabilitare socială și psihologică din regiunea Nikolaev. Copiii care au primit ajutor umanitar „se află în circumstanțe dificile de viață” și au vârste între 3 și 17 ani. Acum sunt în siguranță și au tot ce le trebuie pentru viață.

„Bucovina este o casă temporară pentru cei care fug de rachetele lui Putin. Ajutăm pe toată lumea. Le mulțumim prietenilor noștri străini pentru sprijinul lor valoros”, a spus Irina Isopenco. Conform datelor oficiale ale ARS Cernăuți, la nivelul regiunii sunt în evidențe peste 66.000 de refugiați interni, dintre care 21.000 sunt copii.

De asemenea, într-o altă postare de pe contul de facebook al ASR Cernăuți se mai specifică faptul că au fost livrate de la Crucea Roșie Română produse de depozitare pe termen lung și generatoare, totul fiind descărcat și urmând a fi trimis pentru nevoile armatei ucrainene. (D.P.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …